Šport > Nogomet
374 ogledov

Zvezdnik besen, odsoten bo leto dni, poškodoval pa se je na prijateljski tekmi

Ruben Loftus Cheek
Slaba novica za Chelsea.

Sezona v Premier League je končana, Chelsea pa vseeno še čaka zelo pomembna tekma, v finalu evropske lige se bo v Azerbajdžanu pomeril z mestnim tekmecem Arsenalom. Modri klub iz Londona se je pred potjo v Baku sicer odločil odigrati še prijateljski dvoboj s članom ameriške lige MLS New England Revolutionom. Član slednjega je tudi Slovenec Antonio Delamea Mlinar.

A obračun v Bostonu se ni končal dobro za odpravo iz Londona, saj jo je na umetni travi, ki jo nogometaši iz angleških zelenic niso vajeni, grdo skupil angleški reprezentančni vezist Ruben Loftus-Cheek. Ta je utrpel poškodbo Ahilove tetive, z igrišč pa naj bi bil odsoten kar 12 mesecev.

Loftus-Cheek je sicer v igro vstopil ob polčasu, 20 minut kasneje pa so ga morali odnesti z igrišča. Po poročanju Daily Maila je igralec besen, ker je sploh moral zaigrati na rezultatsko nepomembni tekmi. Chelsea je na vzhodno obalo ZDA sicer pripotoval v najmočnejši postavi in zmagal s 3:0. 

Eden Hazard Ostaja ali odhaja? Šport Eden Hazard: "Sprejel sem odločitev"

V Bakuju bosta poleg Loftusa-Cheeka zaradi poškodb manjkala tudi Antonio Rüdiger in Callum Hudson-Odoi. Nezadovoljni so tudi pri Arsenalu, kjer bodo poleg poškodovanih nogometašev zaradi bizarnega vzroka pogrešali še enega igralca. Zaradi večnega spora med Azerbajdžanom in Armenijo v finalu ne bo mogel zaigrati Armenec Henrik Mhitarjan, ki mu oblasti v Azerbajdžanu ne morejo zagotoviti varnosti.

Uefa je oba londonska kluba razbesnela tudi s tem, da je na stadionu, ki prejme 68 tisoč gledalcev, Arsenalu in Chelseaju za njihove navijače zagotovila le po 6.000 vstopnic. Topničarji so na evropsko zvezo uradno že naslovili zahtevo, da pojasni razdelitev vstopnic, navijači obeh klubov pa Uefo obtožujejo, da ji je mar le za denar. Finale si bodo tako v živo večinoma ogledali le prebivalci Azerbajdžana, na svoj račun pa bodo prišli tudi predstavniki in nagrajenci sponzorjev, ki so s strani Uefe prejeli dragocene lističe.

chelsea Zgodovinsko Šport Angležem uspel neverjeten podvig, to se ni zgodilo še nikoli
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.