Šport > Nogomet
24 ogledov

Özil: ''Ekipa se ne vrti okoli Ronalda''

mesut ozil EPA
Nogometaš Reala Madrida Mesut Özil je pred pokalnim El Clásicom spregovoril o rivalstvu z Barcelono, Cristianu Ronaldu in jubilejni tekmi v dresu belega baleta. Galaktike ob 21. uri čaka prva tekma polfinala španskega pokala (Copa del Rey), ko se bodo na Bernabéu udarili s Katalonci.

Nemški reprezentant Mesut Özil, ki je vrste Reala okrepil leta 2010, se približuje jubilejni 100. tekmi v dresu Los Blancosov. ''Hvaležen sem, da lahko igram za tako velik klub. Dan mojega debija je bil zelo poseben in nič se ne more primerjati z osvajanjem pokalov, kot so Copa del Ray, superpokal ali ligaški naslov, ki ti za vedno ostanejo v spominu,'' je povedal Özil.

Madridčane ob 21. uri čaka obračun z Barcelono v polfinalu španskega pokala, kjer pa ne bodo mogli računati na Ikerja Casillasa, Sergia Ramosa in Pepeja. Realov napadalec Karim Benzema je v torek zatrdil, da Barça kljub oslabljeni klopi belega baleta ni favorit. Podobnega mnenja je tudi Özil. ''Naš cilj je, da na igrišču pokažemo svoj potencial in zmagamo obe tekmi. Smo v polfinalu in igramo proti Barceloni, zato moram dati vse od sebe. Zavedamo se, da je Barcelona izjemno močna ekipa z odličnimi igralci, vendar se moramo osredotočiti nase. Za nami je dober niz, poleg tega pa igramo doma. Naš cilj je zmagati tekmo, da bodo navijači ponosni na nas, in se uvrstiti v finale pokala,'' je povedal Nemec in nadaljeval: ''To je najboljši derbi na svetu in posebna priložnost za nas, saj se želimo dokazati proti najboljšim. Seveda hočemo zmagati, še posebej za navijače, ki nas podpirajo vse leto. Želimo jim povrniti z zmago nad Barcelono.''

Veliko pozornosti bo namenjene internemu dvoboju Cristiana Ronalda in Lionela Messija. Özil se zaveda, kako pomemben je Ronaldo, vendar obenem dodaja, da je v ospredju še vedno ekipni duh. ''Vsi poznamo njegov potencial. On je eden najboljših igralcev na svetu, kar je že ničkolikokrat dokazal, ampak najpomembneje je, da smo ekipa, ki se ne vrti okoli Cristiana ali kogarkoli drugega. Poznamo njegovo kakovost in ga potrebujemo, vendar bomo morali za uspeh delati kot ekipa,'' je zaključil 24-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.