Šport > Nogomet
20 ogledov

''Özil je imel konkurenco in raje odšel''

carlo ancelotti Reuters
Realov trener Carlo Ancelotti, ki mu je bila pripisana odgovornost za prodajo Mesuta Özila, je razkril, da se je nemški reprezentant ustrašil konkurence.

Italijanski strateg Carlo Ancelotti ne beži pred polemikami, kar je dokazal v intervjuju za radijski program Al Primer Toque, kjer je spregovoril o Mesutu Özilu.

mesut ozil | Avtor: EPA EPA
''Ni bil zadovoljen. Vedel sem, da se je pogovarjal z drugimi klubi, saj si je želel oditi. Ángel Di María je boljši za ravnotežje ekipe. Kar zadeva dinamiko ekipe, je Di María boljša izbira od Özila. Slednji je spredvidel, da ima konkurenco, da ne bo mogel igrati vsake tekme in njegov odgovor je bil, da odhaja,'' je povedal Ancelotti.

Cilja na naslov Lige prvakov

Italijan si je pred začetkom letošnje sezone zastavil visoke cilje. ''Ne bi bil zadovoljen, če bi se uvrstili v polfinale Lige prvakov, kjer sem bil že velikokrat. Cilj je zmaga v finalu,'' je razkril Ancelotti in dodal, da so ga kritike na račun njegovega vodenja kraljevaga kluba še dodatno motivirale. ''Pritisk me napolni z adrenalinom. V Španiji je veliko kritik, ki so včasih lahko konstruktivne, včasih pa ne preveč pozitivne,'' je prepričan 54-letnik.

Pogovor je nanesel tudi na najdražjega nogometaša v zgodovini Garetha Bala. ''Veliko odličnih nogometašev ima pri Realu težave. Povedali so mi, da so Zidanu sprva žvižgali,'' je dejal Ancelotti, ki že ima svojega favorita za zlato žogo. ''Nagrado bi dal Cristianu Ronaldu. Če govorimo o tehničnih sposobnostih, je on najboljši. Ronaldo je vzoren profesionalec,'' je zaključil Italijan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.