Šport > Nogomet
96 ogledov

Padla je prva žrtev

Massimo Rastelli
Italijanski nogometni klub iz Cagliarija je po dveh sezonah ostal brez trenerja.

Cagliari in Massimo Rastelli sta se razšla, potem ko sardinska zasedba ni izpolnila pričakovanj vodstva kluba v italijanski Serie A. Rastelli je tako postal prvi trener v elitni druščini, ki so ga odslovili v novi sezoni. Kot možna naslednika omenjajo nekdanja trenerja Palerma oziroma Udineseja Massima Odda in Giuseppeja Iachinija.

Samir Handanović Inter AC Milan Serie A Šport Icardi in Handanović junaka derbija svete Marije

48-letnega Rastellija so odslovili po štirih zaporednih porazih, nazadnje je Cagliari klonil doma proti Genoi (2:3). Rastelli je sardinski kolektiv prevzel v sezoni 2015/16, ki jo je končal na vrhu Serie B in jo popeljal v elitno druščino. Minulo sezono je klub končal na 11. mestu v prvoligaški druščini.

Po osmih kolih nove sezone italijanskega prvenstva pa je moštvo na 14. mestu z le dvema zmagama in s skromnimi šestimi točkami, le eno točko več od predzadnjih treh Genoe, Spala in Sassuola. Zadnji je Benevento.

Cagliari je bil ustanovljen leta 1920. Leta 1970 je moštvo osvojilo naslov italijanskega prvaka, prvi in zadnji tako imenovani scudetto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.