Šport > Nogomet
16 ogledov

Pellegrini: "Odhajam zaradi športnih razlogov"

manuel pellegrini malaga EPA
Trener Málage Manuel Pellegrini je potrdil, da bo po koncu sezone zapustil andaluzijski klub. Njegova naslednja destinacija bo skoraj zagotovo stadion Etihad, kjer bo postal naslednik Roberta Mancinija na klopi Manchester Cityja.

Čilenec Manuel Pellegrini je svojo odločitev, da po koncu sezone zapusti Málago, sporočil na podelitvi priznanja Zlata značka, ki mu jo je podelila provincialna oblast v Andaluziji.

"V nedeljo bom vodil svojo zadnjo tekmo na Rosaledi. Jaz in člani mojega strokovnega štaba bomo zapustili Málago, toda naše vezi z mestom bodo živele večno," je odhod naznanil 59-letni "Inžinir".

"Ne odhajam zaradi finančne situacije, ampak zaradi športnega projekta in ambicij, zaradi katerih se bom počutil bolj zadovoljnega in izpolnjenega. Rad bi se zahvalil lastnikom kluba, ki so mi izkazali zaupanje," je še dejal Pellegrini.

Izjemno delo pri Villarrealu in Málagi

Čilenec je Málago letos popeljal do četrtfinala Lige prvakov, kjer jo je v šokantnih okoliščinah izločila Borussia Dortmund. Pred tem je eno leto sedel na klopi madridskega Reala, še prej pa je zelo uspešno vodil Villarreal med leti 2004 in 2009. S slednjim je postal tudi zmagovalec pokala Intertoto, osvojil pa je tudi ekvadorsko in argentinsko ligo.

Kot igralec je bil član izbrane vrste Čila, celotno kariero pa je preživel pri ekipi Universidad de Chile, za katero je zbral več kot 450 nastopov.

Po odhodu Roberta Mancinija je vodenje Manchester Cityja, ki se po koncu Premier lige, v kateri so bili Meščani drugi, mudi na turneji po ZDA, začasno prevzel Brian Kidd.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.