Šport > Nogomet
29 ogledov

Pellegrini: Uživam kot trener Manchester Uniteda

Manuel Pellegrini Capital One Cup finale EPA
Po zmagi v angleškem ligaškem pokalu je bil Manuel Pellegrini očitno poln vtisov, tako da se mu je v intervjuju po tekmi zataknil jezik.

Čilenec Manuel Pellegrini je v nedeljo osvojil svojo prvo lovoriko na angleških tleh, njegov Manchester City je po preobratu v drugem polčasu na Wembleyu premagal Sunderland (3:1).

A trener sinje-modrih si finalnega dneva ne bo zapomnil le po lepi zmagi, temveč tudi po verbalnem spodrsljaju. Privrženci Cityja, blago rečeno, ne marajo Manchester Uniteda. Do pred nekaj leti so bili v senci mestnih rivalov, čustva pa so v nogometnem mestu zelo napeta. Pellegrini bi si glede na situacijo težko privoščil hujšo napako.

Preobčutljiva tema

Na vprašanje, kako se počuti kot trener kluba, ki je pod imperativom osvajanja lovorik, je "Inženir" odgovoril z naslednjimi besedami. "Zelo sem srečen, uživam pod pritiskom. Uživam biti trener tako velikega kluba, kot je Manchester United, in lepo je, da se imamo priložnost boriti za številne lovorike."

Takšna napaka se lahko – sploh pod vtisom močnih čustev – zgodi vsakomur. A kljub temu gre med nogometnimi navdušenci za preobčutljivo temo, da bi se Pellegrini lahko izognil spletnemu posmehovanju na številnih spletnih straneh in forumih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.