Šport > Nogomet
54 ogledov

Pep izgubil 'doma' ob hat-tricku Messija

Lionel Messi EPA
V derbiju večera je Barcelona pred domačimi gledalci ugnala Manchester City.

Največ zanimanja je na tokratnih obračunih lige prvakov vzbudil dvoboj med težkokategornikoma Barcelono in Manchester Cityjem.

Domači so bolje odprli tekmo na Camp Nou, svojo premoč pa so okronali v 17. minuti. Akcija je nekaj časa izgledala nenevarno, vendar je Fernandinhu spodrsnilo v nepravem trenutku, ostali nogometaši v vrstah gostov pa niso pravočasno reagirali in v njihovem kazenskem prostoru je do okroglega usnja prišel Lionel Messi. Ta je nato zlahka obšel še Claudia Brava in zadel za 1:0. Domači so prevladovali še v naslednjih minutah, nekoliko pa sta jih presekali poškodbi branilcev Jordija Albe in Gerarda Piquéja. Oba sta igrišče morala zapustiti.

Od 35. minute dalje so se nogometaši Cityja le zbudili. Najprej se je skozi obrambo domačih sprehodil İlkay Gündoğan, a ga je z odlično obrambo zaustavil rojak Marc-André ter Stegen. Tega so v zadnjih minutah prvega dela ogrozili Nolito, še enkrat Gündoğan in John Stones. Slednja sta za las streljala mimo vrat. Na drugi strani je Messi v ogenj porinil Luisa Suáreza, ta se je lepo znašel in v petercu prišel do strela, a je Bravo najprej z nogo žogo odbil, nato pa jo je ujel še preden je prečkala golovo črto.

V 53. minuti pa je Bravo storil napako in žogo zunaj kazenskega prostora podal naravnost na nogo Suarezu, nato pa igral z roko in preprečil zadetek, vendar si je za namerno igranje z roko prislužil rdeči karton. Že osem minut kasneje je znova udaril Messi in dosegel svoj peti zadetek na dveh tekmah v tej sezoni lige prvakov. Argentinec je tokrat sprožil z roba kazenskega prostora in zadel ob bližnji vratnici za 2:0.

V 64. minuti je Gündoğan lepo našel Kevina De Bruynea, ta je nevarno streljal na robu šestnajsterca, ter Stegen pa je bil znova na pravem mestu. A kmalu je sledil nov udarec za Pepa Guardiolo. Suarez je pobegnil po levi strani in nesebično poslal žogo v sredino kazenskega prostora, kjer od vseh pozabljenemu Messiju ni bilo težko še tretjič poslati žogo v mrežo. V

V 74. minuti je moral zaradi drugega rumenega kartona v slačilnico tudi Jeremy Mathieu, ki je ob koncu prvega polčasa zamenjal poškodovanega Piqueja. Obe ekipi sta nanizali še nekaj priložnosti, Neymar pa je zamudil najlepšo, ko mu je volej iz bližine zaustavil rezervni vratar Cityja Willy Caballero. Ta je dobil medsebojni dvoboj z Brazilcem tudi v 87. minuti, ko je Messi prepustil enajstmetrovko Neymarju.

Brazilski napadalec je vseeno dočakal svoj trenutek, ko je izkoristil podajo Messija, še prej pa je zavrtel gostujočo obrambo.

Oblak znova neporažen

Odigran je bil tudi "slovenski" dvoboj, iz njega pa je kot zmagovalec prišel Jan Oblak. Ta je znova ohranil mrežo madridskega Atletica nedotaknjeno. Dvoboj v gosteh pri Rostovu je sredi drugega polčasa odločil Yannick Ferreira Carrasco. Colchonerosi so tako prišli še do tretje zmage z 1:0. Pri domačih je celotno tekmo odigral Miha Mevlja, ki je v 28. minuti prejel tudi rumeni karton.

Z novimi tremi točkami so evropski podprvaki ostali korak pred Bayernom. Ta je imel nekaj težav proti PSV le ob koncu prvega polčasa, ko so Nizozemci tudi dosegli svoj edini gol na tekmi. A večjih možnosti za presenečenje niso imeli, v drugih 45 minutah sta stvari na svoje mesto postavila Robert Lewandowski in Arjen Robben.

Šestica topničarjev

V skupini A sta do pričakovanih zmag prišla PSG in Arsenal, oba morda lažje od mišljenega. Še posebej so blesteli topničarji. Ti so povedli z izjemnim zadetkom Alexisa Sancheza, ki je z leve strani kazenskega prostora izjemno lobal vratarja Ludogoreca. Bolgari so kasneje nekajkrat tudi zapretili, vendar jih je dokončno umiril zadetek Thea Walcotta. Anglež je v izjemni formi, na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih je zabil sedem zadetkov.

Mesut Özil | Avtor: Profimedias Profimedias

V drugem polčasu je Arsenal, ki je tudi v Premer League nanizal šest zmag, prestavil v višjo prestavo. Hiter gol je zabil Alex Oxlade-Chamberlain, priložnosti so se pa tudi kasneje vrstile iz minute v minuto, na svoj račun pa je prišel Mesut Özil, ki je prišel do hat-tricka.

Parižani so povedli ob koncu prvega polčasa, v drugem polčasu pa nadaljevali začeto. Andraž Šporar je tekmo za Basel začel na klopi, v igro pa vstopil v 61. minuti. Švicarji so v prvih 45 minutah kar dvakrat zatresli domači okvir vrat, v drugih pa enkrat.

Turki čakali sedem let

V skupini B bi si lahko Napoli z zmago proti Bešiktašu že zagotovil napredovanje, a so Neapeljšani tokrat doživeli šok. Turki so bili večji del dvoboja korak pred domačini, zmagoviti zadetek pa jim je v 86. minuti prinesel s svojim drugim golom na tekmi Kamerunec Vincent Aboubakar, ko je na drugi vratnici izkoristil podajo s prostega strela. To je bila prva zmaga za turški klub v skupinskem delu lige prvakov po letu 2009.

Iz izgubljenega položaja se je z gostujočo zmago v Kijevu izvlekla Benfica, podobno pa je v skupini C uspelo tudi Boruusii iz Mönchengladbacha proti Celticu. Portugalci in Nemci so slavili z 2:0.

Liga prvakov, skupinski del, 3. kolo:

Skupina A:
PSG : Basel 3:0 (1:0)
Di Maria 40., Lucas 62., Cavani 93./11-m

Arsenal : Ludogorec 6:0 (2:0)
Sanchez 12., Walcott 42., Oxlade-Chamberlain 46., Özil 56., 83., 86.

Lestvica: Arsenal 7, PSG 7, Basel 1, Ludogorec 1

Skupina B:
Dinamo Kijev : Benfica  0:2 (0:1)
Salvio 9./11-m, Cervi 55.

Napoli : Bešiktaš 2:3 (1:2)
Mertens 30., Gabbiadini 69./11-m; Adriano 13., Aboubakar 38., 86.

Lestvica: Napoli 6, Bešiktaš 5, Benfica 4, Dinamo Kijev 1

Skupina C:
Barcelona : Manchester City 4:0 (1:0)
Messi 17., 61., 69., Neymar 89.

Celtic : Borussia (M) 0:2 (0:0)
Stindl 57., Hahn 77.

Lestvica: Barcelona 9, Manchester City 4, Borussia (M) 3, Celtic 1

Skupina D:
Rostov : Atletico Madrid 0:1 (0:0)
Carrasco 62.

Bayern : PSV 4:1 (2:1)
Müller 13., Kimmich 21., Lewandowski 59., Robben 84.; Narsingh 41.

Lestvica: Atletico Madrid 9, Bayern 6, PSV 1, Rostov 1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.