Šport > Nogomet
853 ogledov

Pepa obtožuje rasizma: Nima rad Afričanov

Yaya Toure Manchester City West Ham EPA
Nekdanji varovanec Pepa Guuardiole obtožuje Katalonca.

Bivši vezist Manchester Cityja je z vsemi topovi udaril po Pepu Guardioli in ga obtožil rasizma. Yaya Toure si je po njegovih besedah zadal naloga, da razkrinka katalonskega trenerja in uniči mit o njem.

"Minulo sezono sem igral zelo malo, čeprav sem bil še vedno boljši od nekaterih, ki so dobivali več priložnosti. pogovarjal sem se z ostalimi trenerji in vsi so bili zadovoljni z mojimi statističnimi podatki. Na koncu sem razumel, da ne gre za mojo fizično pripravljenost. Ne vem, zakaj me ni pošiljal v igro, a sem dobil vtis, da je ljubosumen name, da me ima za svojega rivala," je v intervjuju za France Football, ki bo sicer v celoti izšel v torek, dejal nogometaš iz Slonokoščene obale.

yaya toure O Pepu Šport "Dobil je nekaj tekem in misli, da je kralj"

"Bil je grozen proti meni. Mislite, da je enako počel z Iniesto? Ne, ni. Kmalu sem se začel spraševati, če ni to povezano z barvo moje kože. Nisem prvi, ki je začel govoriti o tem. Že v Barceloni so se nekateri spraševali enako. Morda nas Afričane vsi ne obravnavajo enako. Slišal sem, da ima Pep težave z Afričani v vsakem klubu. Prepameten je, da bi ga ujeli v takšen škandal, nekaj takšnega ne bo nikoli priznal. Zdaj pa vam obljubim, da mu bom poslal torto, ko bo imel v svoji začetni postavi per Afričanov," je še dodal Toure.

Ta je ob koncu sezone zapustil Manchester City. "Igrali bomo za Yayo in poskušali zmagati. Igralci naredijo klub še večji, Toure je takšen nogometaš. Je izjemna oseba, vsi v garderobi ga imajo radi. O njegovi igri ne moremo soditi le zaradi te sezone. Je edini nogometaš, ki smo mu lani podaljšali pogodbo, ko se je ta iztekla, saj sem ocenil, da nam lahko še pomaga," je sicer pred zadnjo tekmo Toureja v dresu Cityja dejal Guardiola.

yaya toure Pod prisilo Šport Pep dobil zadoščenje

A očitno vse sekire, ki sta jih v zadnjih dveh letih odkopala nogometaš in trener, niso bile zakopane. Toure je klub očitno zapustil s precej grenkega priokusa.

Komentarjev 3
  • Avatar čavez
    čavez 07:52 05.junij 2018.

    Jaz jih že od Kolpe naprej ne maram.

  • Lovebites 07:41 05.junij 2018.

    Guardiola njemu rival????🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Od kje pa se je vzel ta prepotentni in zblojeni crncek???Pred leti verjetno ni vedel,kaj je tekoca voda in pipa,zdaj pa trobezlja neumnosti.Tale pa ima smisel za humor.