Šport > Nogomet
53 ogledov

Pep dobil zadoščenje

yaya toure EPA
Yaya Toure je bil prisiljen v opravičilo za besede svojega agenta.

Po dobrih dveh mesecih v nemilosti se je nogometaš Manchester Cityja Yaya Toure opravičil trenerju Pepu Guardioli in privržencem kluba. "Opravičujem se v svojem imenu ter imenu mojega managerja," je na Facebooku zapisal igralec iz Slonokoščene obale, ki od avgusta ni odigral niti ene tekme.

Razlog za njegov prisilni počitek je bil verbalni napad njegovega managerja Dimitrija Seluka na katalonskega stratega, ki Toureja zato ni uvrstil v postave za ligo prvakov.

"Guardiola misli, da je kralj"

"Pep si ne želi igralcev z osebnostjo. Želi le igralce, ki se ga bojijo in bodo naredili vse, kar reče. Po prihodu v City se je najprej spravil nad Yayo in Joa Harta, dva od največjih igralcev v klubu. Oba sta bila pomembna v garderobi, Hart je angleški reprezentant, Yaya je bil štirikrat afriški igralec leta. Če prideš v neko hišo, bi moral spoštovati ljudi, ki so že v njej. Ne vstopiš in zahtevaš njihov odhod. Enako je počel tudi v Barceloni. Odgnal je Samuela Eto'oja. Zlatan Ibrahimović je bil kupljen za 57 milijonov funtov, odšel je za 18 milijonov. Vse se mora vrteti le okoli Guardiole. Nikogar drugega," je po Pepu pred tedni udrihal Seluk.

Kasneje je spregovoril še za Sky Sports News: “Guardiola je dobil nekaj tekem in že misli, da je kralj. Živim v Evropi in lahko rečem, kar želim, Guardiola me ne more ustaviti. Opravičil se mu bom, ko se bo on opravičil Manuelu Pellegriniju. Če si gentleman, ne počneš takšnih reči. Pellegrini je podpisal novo pogodbo, nato pa je bil izrinjen iz kluba, da je lahko prišel Guardiola. Pellegrini je bil gentleman.”

Pep zahteval opravičilo Toureja

Katalonec je po vsem izrečenem zahteval opravičilo s strani nogometaša: "Mora se opravičiti soigralcem in klubu. Če se ne bo, ne bo igral. Ne predstavljam si, da bi si med mojo igralsko kariero moj agent dovolil stopiti do medijev in se pritoževal nad Johanom Cruyffom. Če ima težave, se mora obrniti na ljudi v klubu." Guardiola je dejal, da Toure ni imel poguma za klic, zahteval pa je tudi opravičilo od zastopnika.

"Izjave ne predstavljajo mojega videnja o klubu in strokovnem vodstvu. Do Manchester Cityja čutim globoko spoštovanje in zanj želim vse najboljše. Ponosen sem, da sem član tako velikega kluba. V prihodnje želim igrati nogomet ter zabavati navijače," je zdaj zapisal 33-letni igralec sredine igrišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.