Šport > Nogomet
42 ogledov

Pepe: ''Kaka potrebuje našo ljubezen''

benfica real madrid kaka Reuters
Brazilski nogometaš Pepe, ki sicer nastopa za portugalsko reprezentanco, je spregovoril o moštvenem kolegu Kakaju. Brazilec naj bi bil na izhodnih vratih Reala, a še vedno ni povsem jasno, kam bo odšel in ali bo sploh odšel.

Pepe Danska Portugalska Lviv Euro 2012 | Avtor: EPA EPA
''Kaka je odličen soigralec in vesel sem, da igram v isti ekipi kot on. Samo on ve, kakšna je njegova prihodnost. V tem trenutku je z nami, zato mu moramo izkazati ljubezen,'' je na tiskovni konferenci v Los Angelesu povedal Pepe.

Berlusconi: ''Ne izključujem Kakajeve vrnitve''

Italijanski poslovnež in nekdanji premier Silvio Berlusconi je za italijanske medije zatrdil, da ne izključuje možnosti vrnitve Kakaja na San Siro. ''O tem se še nisem veliko pogovarjal z Gallianijem ali drugimi direktorji, toda Kaka je v naših srcih kot igralec in človek, zato ne bi izključil njegove vrnitve,'' je povedal Berlusconi.

Italijan je sicer priznal, da bi bilo treba temeljito preučiti vse pogoje, preden bi se lahko pogovarjali o pogodbi z nogometašem, ki je barve Milana branil od leta 2003 do 2009. Kljub ostrim kritikam, ki jih je po odhodu Zlatana Ibrahimovića in Thiaga Silve deležno vostvo ekipe, pa Berlusconi ostaja optimističen: ''Ekipa je močna. Spredaj imamo pet najboljših igralcev in temu

jose mourinho kaka real madrid | Avtor: EPA EPA
ne more parirati nobena druga ekipa,'' je povedal 75-letnik, ki dodaja, da finančno stanje v ekipi ni rožnato. ''Spremenili smo strategijo, ker nam ekonomsko stanje ne omogoča pregrešno dragih igralcev. To pa ne pomeni, da bomo prenehali zmagovati.''

Mourinho zadovoljen, če Kaka ostane

kaka trening real madrid | Avtor: EPA EPA
Jose Mourinho je Kakaju že objasnil, da mu tudi v prihajajoči sezoni ne bo mogel nameniti vidnejše vloge, a obenem dodal, da njegov odhod iz ekipe ni nujen. Po zadnjih informacijah naj nobena izmed ekip ne bi bila pripravljena plačati od 25 do 30 milijonov evrov, kolikor zahtevajo v Madridu. Na tiskovni konferenci po visokem porazu proti Benfici je Portugalec povedal: ''Kaka je igralec Madrida in povsem mogoče je, da bo tako tudi prihodnje leto. Treniral bo z ekipo. Če bo ostal, bom zelo zadovoljen. Še vedno nam lahko marsikaj ponudi.''

Zanimanje za Brazilca so pokazali Paris Saint Germain, New York Red Bulls in Milan, vendar za zdaj kaže, da nobena izmed ekip ne bo ponudila zadovoljive vsote. Največja ovira pri vrnitvi Kakaja v svetovno prestolnico mode pa so davčni zakoni. Leta 2009, ko je Brazilec podpisal z Realom, je davek na zaslužek nogometašev v Španiji znašal le 22 odstotkov. Leto kasneje je narasel na 52 odstotkov, enako kot v Italiji, vendar to na Kakaja ni vplivalo, saj je pogodbo sklenil po prejšnjem zakonu. Rossoneri bi, če bi želeli Brazilcu nuditi enako plačo kot v Madridu (9 milijonov evrov), zanj porabili kar 18 milijonov, medtem ko jih v Realu ''le'' 11.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.