Šport > Nogomet
20 ogledov

''Pepova Barça je bila suženj tiki-take''

cesc fabregas EPA
Branilec Barcelone Gerard Piqué je priznal, da je bila Barcelona pod vodstvom Pepa Guardiole in Tita Vilanove suženj nogometne igre ''tiki-taka''.

Španski branilec Gerard Piqué je v intervjuju za italijanski Extra Time - priloga Gazzette dello Sport - spregovoril nekaj besed o delu nekdanjih trenerjev Barcelone, Pepa Guardiole in Tita Vilanove.

Nogometna igra, ki temelji na kratkih in hitrih podajah, je že več let zaščitni znak aktualnega španskega prvaka, kar po mnenju Gerarda Piquéja ni vedno najboljša izbira. ''Vrsto let so nas vodili domači trenerji, najprej Pep in potem Tito, ki so stremeli k temu, da smo z našim stilom igre pretiravali do te mere, da smo postali njegovi sužnji,'' je povedal Piqué.

Barça postala predvidljiva?

Gerardo Martino je od prevzema ekipe že vnesel nove taktične zamisli, kar Piqué vidi kot nekaj pozitivnega. ''Tata je prišel od zunaj. Ima enako nogometno filozofijo, da zadržuješ posest žoge, vendar ima tudi druge možnosti, kar je dobro, saj imamo s tem več alternativ. Če si pod pritiskom, ni nič narobe, če vsake toliko podaš dolgo žogo. To lahko spremeni potek igre in ti omogoči, da zadihaš. V nogometu se moraš veš čas izboljševati in razvijati, drugače postaneš predvidljiv,'' je zaključil Piqué.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.