Šport > Nogomet
13 ogledov

''V času bolezni mi Barça ni plačevala''

eric abidal EPA
Francoski branilec Éric Abidal je razkril, da v času, ko je okreval po presaditvi jeter, od Barcelone ni prejemal plačila.

Éric Abidal je v poletnem prestopnem roku podpisal za AS Monaco, saj se njegova želja, da bi podaljšal pogodbo z Barcelono, ni uresničila.

Francoski branilec, ki so mu leta 2011 odkrili tumor na jetrih, je aprila 2012 prestal presaditev jeter, kar ga je za eno leto prikovalo na zdravniško posteljo. Po povratku na nogometne zelenice je 33-letnik večkrat poudaril, da si želi nadaljevati svojo kariero, vendar so Barça za njegove želje ni zmenila, zato je pred dvema mesecema zapustil Camp Nou.

''Težko razumem Barçine besede med mojo zadnjo tiskovno konferenco. Moj odhod ni bil vprašanje denarja. Najboljši dokaz je dejstvo, da mi v mesecih, ko sem bil bolan, niso plačevali,'' je povedal Abidal, ki je težko sprejel odločitev španskega prvaka, da njegovih uslug ne potrebuje več. ''Ko se pogodba izteče, imaš dve možnosti: podaljšaš ali odideš. Pripravljen sem bil na obe možnosti, vendar sem odločitev težko sprejel,'' je dodal Francoz.

''S Pepom bi bilo drugače''

Abidal je dejal, da je njegovo poglavje v Barceloni končano, najbolj pa ga veseli dejstvo, da uživa zaupanje trenerja in predsednika AS Monaca. Francoz je prepričan, da bi se njegova zgodba v Barceloni odvila drugače, če bi v ekipi ostal Pep Guardiola.

''S Pepom bi bilo zagotovo drugače. Guardiola me zelo ceni in ostal sem v stiku z njim. On je odičen trener in dal mi je priložnost. Če bi ostal v Barceloni, bi morda lahko nadaljeval,'' meni 33-letnik, ki se je ponovno vrnil v francosko reprezentanco, s katero bo nastopil na kvalifikacijskih tekmah za SP 2014. ''Sem vez med mladinci in veterani. To je vloga, ki jo imam rad,'' je zaključil Francoz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.