Šport > Nogomet
32 ogledov

Abidal se vrača v Monaco

eric abidal Reuters
Francoski branilec Éric Abidal, ki mu Barcelona ni ponudila podaljšanja pogodbe, se vrača v Monaco, kjer je igral od leta 2000 do 2002.

Branilec francoske nogometne reprezentance Éric Abidal je danes podpisal enoletno pogodbo s francoskim prvoligašem Monacom, so potrdili v klubu iz Monte Carla. Triintridesetletnik, ki je po koncu sezone končal šestletno sodelovanje s katalonskim velikanom Barcelono, je podpisal pogodbo z možnostjo podaljšanja še za leto dni.

Abidal, nekdaj tudi nogometaš Lilla in Olympiqua Lyona, se tako vrača v klub, pri katerem je nekoč že odigral dve sezoni – 2000/01, 2001/02. Francoski nogometaš se je sicer na igrišča vrnil šele aprila letos, potem ko je imel kar nekaj časa težave z zdravjem, uspešno pa je prestal tudi presaditev jeter.

Kariero prekinile zdravstvene težave

Abidalove zdravstvene težave so se začele leta 2011, ko so mu najprej odstranili tumor na jetrih. Po nekajmesečnem okrevanju je Francoz znova stopil na zelenice in z Barcelono maja 2011 dvignil pokala za zmagovalca v Ligi prvakov in španskem prvenstvu. A okrevanje ni šlo po načrtu. Bolezen je znova terjala svoj davek in branilec, ki se je Barceloni pridružil leta 2007, je moral aprila 2012 na presaditev jeter, na nogometna igrišča pa se je vrnil letos aprila.

V dresu Barçe je Abidal, ki je zbral 61 nastopov za galske peteline, v šestih sezonah osvojil dva naslova v Ligi prvakov in pet naslovov v španskem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.