Šport > Nogomet
23601 ogledov

Peščeni vrtinec posrkal sodnika, nogometaši bežali v paniki

Peščeni vrtinec Reševalni pas/Twitter
Neverjetne scene prihajajo z nogometne tekme v Boliviji.

Splet so preplavili posnetki nogometne tekme iz Bolivije, kjer sta se v La Pazu pomerila dva nižjeligaša. Nogometaši so se zbrali na igrišču, čakalo se je na začetek tekme... nato pa je udaril peščeni vrtinec.

Na igrišču, ki je bolj spominjal na tista peščena iz Roland Garrosa kot na travnata, se je naenkrat pojavil peščeni vrtinec, ki je hudo prestrašil nogometaše, ki so se v paniki razbežali, medtem ko je v središču dogajanja vse skupaj popolnoma mirno spremljal sodnik tekme, ki je očitno že vajen teh "peščenih hudičev" (dust devil).

Vrtinec ga je namreč dobesedno pogoltnil, že čez nekaj sekund pa je bilo, kot da se ne bi nič zgodilo. Sodnik je namreč imel srečo, da kljub temu da je na pogled zelo podoben tornadu, omenjeni atmosferski pojav nima niti približno takšne moči. Najhujši peščeni vrtinci lahko dosežejo višino 10 metrov in hitrost 60 km/h, kar je dosti manj v primerjavi z njegovim smrtonosnim sorodnikom.

Sodnik in nogometaši so jo tako odnesli brez kakršnihkoli poškodb, ko pa so se igralci uspeli otresti prvotne panike, se je tekma končno začela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice