Šport > Nogomet
2282 ogledov

Nogometni zvezdnik z nožem nad nečaka, grozi mu zaporna kazen

Quincy Promes Profimedia
Nizozemskemu reprezentantu, ki je pred nekaj dnevi še igral na Euru, grozijo kar tri leta zapora, potem ko naj bi z nožem napadel nečaka.

Nizozemsko državno tožilstvo je začelo s preiskavo proti nizozemskemu nogometašu moskovskega Spartaka Quincyju Promesu, katerega sumijo, da je pred letom dni na eni izmed družinskih zabav z nožem v koleno zabodel svojega nečaka.

Nizozemskemu reprezentantu, ki je za Oranje zbral že 50 nastopov in 6 zadetkov, grozi do tri leta zapora, če ga sodišče spozna za krivega. Promes se je sicer izrekel za nedolžnega.

Nekdanji nogometaš Twenteja, Seville in Ajaxa, ki si trenutno svoj kruh ponovno služi pri Spartak Moskvi, za katero je tekom petih let zbral 146 nastopov in 69 zadetkov, naj bi julija lani pod vplivom alkohola napadel svojega nečaka, potem ko je sumil, da je slednji tretjemu članu družine ukradel denar in nakit.

Quincy Promes | Avtor: Profimedia Profimedia

Nečak je Promesa čez nekaj mesecev (decembra) prijavil policiji, zaradi česar je nogometaš nekaj dni celo preživel v priporu. Promes je vztrajal pri svoji nedolžnosti, ki jo je bil pripravljen dokazati na sodišču. Slednje pa je zdaj po koncu Evropskega prvenstva tudi uradno začelo s preiskavo.

Promes je sicer na Euru nastopil na dveh tekmah, saj je igral v skupinskem delu na tekmi z Avstrijo, prav tako pa je bil del nizozemske postave v osmini finala, ko je ta izpadla proti Češki.

To sicer ni prvi primer, da se je nogometaš surinamskih korenin znašel v težavah z zakonom, saj je bil junija 2018 na Ibizi že aretiran, ker naj bi domnevno pretepel svojo ženo. Po plačilu varščine je bil izpuščen na svobodo, primer pa še vedno ni zaključen.

Komentarjev 1
  • Danny_Schaefer 14:04 11.julij 2021.

    Google plačuje dobro plačo od doma od 4500 do 6000 dolarjev na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko sem bil brezposeln v strašnem gospodarstvu. tukaj sem začel ..... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice