Šport > Nogomet
56126 ogledov

Pri komaj 49 letih preminil veliki junak Svetovnega prvenstva 2002

Yoo Sang-chul Profimedia
Prezgodaj nas je zapustil član idealne postave Svetovnega prvenstva 2002.

Eden največjih južnokorejskih nogometašev vseh časov ter glavni motor njene igre na zgodovinskem domačem Svetovnem prvenstvu 2002, Yoo Sang-chul, je preminil pri komaj 49 letih po težki borbi z rakom trebušne slinavke.

Yoo, ki je bil v nedavnem izboru navijačev izbran za šestega najbolj priljubljenega južnokorejskega nogometaša vseh časov, je za izbrano vrsto Južne Koreje nastopal med leti 1994 in 2005, ko je v nacionalnem dresu zbral kar 124 nastopov, na katerih je dosegel 18 zadetkov.

Yoo Sang-chul | Avtor: Profimedia Profimedia

Svoje najboljše predstave je prikazal ravno na domačem Svetovnem prvenstvu leta 2002, ko je poveljeval igri Južne Koreje, ki je bila najlepše presenečenje mundiala s svojo uvrstitvijo v polfinale.

Bil je celo izbran v idealno postavo Svetovnega prvenstva, kjer je delal družbo takšnim zvezdnikom, kot so Oliver Kahn, Roberto Carlos, Michael Ballack, Rivaldo, Ronaldinho, Ronaldo...

S svojimi nastopi si je skorajda zagotovil prestop k Tottenhamu, a se je na koncu odločil, da ostane v Aziji, kjer je celotno kariero nastopal za južnokorejske in japonske klube. Ob 30-letnici najmočnejše korejske lige je bil celo izbran v idealno postavo lige vseh časov. Leta 1998 je bil celo povabljen na preizkušnjo pri Barceloni, a je zaradi težav z agentom na koncu zamudil priložnost.

Zaradi kroničnih težav s kolenom je bil leta 2005 prisiljen končati svojo nogometno kariero. Od leta 2011 do 2019 je deloval kot trener najmočnejših korejskih klubov, preden se je novembra 2019 umaknil iz nogometa, potem ko so mu diagnosticirali rak trebušne slinavke, kateri se je leto in pol kasneje izkazal za usodnega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice