Šport > Nogomet
553 ogledov

Policist zakrivil smrt nekdanjega angleškega nogometaša

Dalian Atkinson Profimedia
Policist je bil spoznan za krivega za smrt nekdanjega nogometaša, ki je najgloblji pečat pustil pri Aston Villi.

Britanski policist, ki je med policijskim posredovanjem leta 2016 na takrat 48-letnega nekdanjega nogometaša Daliana Atkinsona streljal z električnim paralizatorjem in ga dvakrat udaril v glavo, je bil spoznan za krivega uboja in oproščen umora, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Porotniki na sodišču v Birminghamu so si vzeli skoraj 19 ur časa, preden so soglasno sprejeli odločitev o krivdi Benjamina Monka, ki je dejal, da je to storil v strahu za svoje življenje.

Se pa porotniki še niso odločili glede obtožb policistke Mary Ellen Bettley-Smith, ki naj bi večkrat udarila pokojnega s policijsko palico, ko je že ležal nepremično na tleh, ter se je prav tako zagovarjala za nedolžno. Monk in Bettley-Smith sta bila v času incidenta par.

Dalian Atkinson | Avtor: Profimedia Profimedia

Monk je sodišči povedal, da je v strahu tekel za Atkinsonom, ki naj bi se čudno vedel, grozil in razbijal po svojem otroškem domu 48 km iz Birminghama.

Atkinson je po posredovanju policista doživel srčni zastoj, kljub pomoči zdravstvenega osebja pa je uro pozneje v bolnišnici umrl.

Podatki električnega paralizatorja so pokazali, da ga je Monk sprožil osemkrat in je skupaj deloval več kot 80 sekund, kar pomeni, da je bil Atkinson za predolgih 33 sekund podvržen paralizatorju, kar je več kot šestkrat od standardne petsekundne faze.

Porotniki so dejali, da bi Monka za umor lahko obsodili le, če bi bili prepričani, da je namerno želel povzročiti hujše poškodbe.

Dalian Atkinson | Avtor: Profimedia Profimedia

Atkinson je med letoma 1985 in 1997 igral med drugim za Manchester City, Aston Villo, Ipswich Town, Sheffield Wednesday, Real Sociedad in Fenerbahce Istanbul. Med leti 1997 in 2001 je še igral v Savdski Arabiji in Južni Koreji, leta 1990 pa je zbral tudi nastop in zadetek za angleško B reprezentanco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice