Šport > Nogomet
20 ogledov

Pet tisoč gledalcev na treningu

Marco van Basten Žurnal24 main
Več kot pet tisoč navijačev si je ogledalo prvi trening nizozemskega prvoligaša Heerenveena, ki ga bo v novi sezoni vodil legendarni nizozemski nogometaš Marco Van Basten, nekdanji selektor Oranja in igralska legenda AC Milana.

Marco Van Basten je na klopi Heerenveena nasledil Rona Jansa, ki je v pretekli sezoni klub iz Frizije popeljal na peto mesto lestvice nizozemskega prvenstva. Pod njegovim vodstvom bo treniral tudi 21-letni slovenski igralec Mitja Rešek.

To bo za 47-letnega strokovnjaka tretji trenerski posel v karieri, potem ko je štiri leta vodil nizozemsko reprezentanco, nato pa eno sezono še Ajax. Od leta 2009 je bil Van Basten brez pravega dela, zato se je posvetil komentiranju nogometnega dogajanja na različnih televizijah. Sicer se na obeh trenerskih stolčkih ni pretirano izkazal in ni dosegel niti približno takšnega nivoja, kot ga je kot igralec, ko je navduševal v dresu Oranja in AC Milana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.