Šport > Nogomet
68 ogledov

Peti februar - prav poseben dan

neymar EPA
5. februar je prav poseben dan v svetu nogometa. Na ta datum se je namreč rodilo veliko mojstrov najpomembnejše postranske stvari na svetu.

carlos tevez | Avtor: EPA EPA
Petega februarja se ni zgodil noben pomemben nogometni dogodek, a je kljub temu dan, ki je v nogometnem smislu malce poseben. Na ta dan svoj osebni jubilej namreč praznuje cela kopica mojstrov najpopularnejše igre na svetu.

Izmed vseh imen trenutno najbolj izstopa Cristiano Ronaldo. Portugalec je v torek praznoval svoj 28. rojstni dan, že do sedaj pa je pustil velik pečat v nogometnih analih. Danes je praznoval še en "čudežni deček", tudi on pa govori portugalsko. Neymar je v torek namreč dopolnil 21 let, kljub nespornemu talentu pa zaenkrat razumljivo še precej zaostaja za zvezdnikom madridskega Reala. 29. rojstni dan je v torek slavil tudi Argentinec Carlos Tevez, ki se te dni nahaja na Švedskem, kjer Južnoameričani gostujejo na prijateljski tekmi.

Svoj osebni praznik ima petega februarja tudi nekaj znanih bivših nogometašev. Omeniti velja romunskega virtuoza Gheorgeja Hagija, ki je dopolnil 48 let, deset let mlajši je še en bivši nogometaš Barcelone Giovanni van Bronckhorst. Čestitke pa sta v torek prejemala tudi Sven-Goran Eriksson, nekdanji angleški selektor, ki je dopolnil 65 let, še šestnajst let starejši pa je še en slavljenec, legenda italijanskega nogometa - Cesare Maldini.

Vse najboljše!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.