Šport > Nogomet
15 ogledov

Phelan šokiral: Jaz sem bil šef Man Utd

alex ferguson mike phelan EPA
Mike Phelan, nekdanja desna roka Sira Alexa Fergusona, je šokiral z izjavo, da je v zadnjih petih letih opravljal vlogo glavnega trenerja Manchester Uniteda, medtem ko je legendarni Škot skrbel za javno podobo kluba.

Nekdanji pomočnik Sira Alexa Fergusona je bil eden izmed žrtev kadrovskega cunamija, ki si ga je na Old Traffordu privoščil novi trener David Moyes.

Mike Phelan, ki si po slovesu od rdečih vragov še ni našel nove službe, zdaj trdi, da mu je Ferguson zaupal številne vodstvene naloge in da je bil pravzaprav on ''glavni'' v taboru angleškega prvoligaša.

''Kakor so se stvari obrnile, zdaj razmišljam, da bi postal šef. To sem počel zadnjih pet let, čeprav sem imel naziv pomočnika šefa. Ferguson je bil vodja organizacije, o tem ni nobenega dvoma. Ne bi prišel do tega položaja, če ne bi sprejemal odločitev, vendar bo med prvimi priznal, da mu je pri tem pomagalo veliko ljudi. V tem pogledu smo bili vsi pod krinko. Nismo bili obraz kluba, a takšna je bila naša služba,'' je povedal Phelan, ki se namerava vrniti na nogometne zelenice.

''Če bom dobil priložnost, da postanem trener kluba, jo bom zagotovo preučil. Ne poznajo me in ne vedo, kaj sem naredil. Dvajset let sem bil pri Manchester Unitedu. Ne vem, ali je to ovira, a vsakdo, ki si me želi pobliže spoznati, to lahko stori,'' je dodal Phelan, ki je s svojimi izjavami razburil nogometno javnost, morda celo tudi samega Alexa Fergusona.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.