Šport > Nogomet
17 ogledov

Bwin ponuja stavo na Fergiejevo vrnitev

alex ferguson EPA
Manchester United je šokirala poslovna poteza stavniškega podjetja bwin, ki je svojim strankam ponudilo stavo na vrnitev Sira Alexa Fergusona.

Angleški prvak Manchester United in eden izmed njegovih glavnih sponzorjev bwin sta se znašla na bojni nogi. Omenjeno podjetje je namreč objavilo frakcionalno kvoto 11/2, kar po pretvorbi v decimalne kvote znaša 6,50, da se bo Sir Alex Ferguson do konca prihodnje sezone vrnil na Old Trafford in ponovno prevzel vodenje rdečih vragov.

Pri Unitedu so odločitev uradnega sponzorja, s katerim je Ferguson avgusta 2012 podpisal triletno pogodbo, označili za ''neumno in skrajno neprimerno'', a obenem priznali: ''Bwin je naš partner in ne naša podružnica, zato ne moremo vplivati na njegovo poslovanje,'' je sporočil predstavnik rdečih vragov in dodal: ''Sir Alex je večkrat jasno in glasno povedal, da se ne namerava vrniti na mesto trenerja.''

Fergiejeva avtobiografija ruši rekorde

Bwin se je za izračun kvote za vrnitev Alexa Fergusona odločil zaradi medijskega pompa, ki ga je s svojo avtobiografijo povzročil legendarni škotski strateg. ''Nikoli ne veš, kaj se bo zgodilo v nogometu. Po izdaji njegove knjige imamo široko izbiro stav povezanih z njim,'' je sporočil tiskovni predstavnik stavniškega podjetja.

Avtobiografija Alex Fergusona beleži odmevne prodajne številke, saj je postala najbolje prodajana stvarna literatura po letu 1998. Po podatkih The Booksellerja je Fergusonova knjiga v prvih dneh pošla v 115.547 izvodih, s čimer je preskočila kuharsko knjigo Delie Smith iz leta 1999. V enem tednu naj bi samo s prodajo Fergiejeve knjige zaslužili več kot 1,5 milijona evrov.

alex ferguson | Avtor: Reuters Reuters

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.