Šport > Nogomet
20 ogledov

Keane: Ferguson ne ve, kaj je zvestoba

Sir Alex Ferguson Roy Keane Reuters
Potem ko je Sir Alex Ferguson v svoji novi avtobiografiji kritiziral Roya Keana, je Irec pričakovano hitro udaril nazaj.

Dolgoletni bivši trener Manchestra Uniteda, Škot Sir Alex Ferguson, je v torek začel promoviranje svoje nove avtobiografije, v kateri je ostro kritiziral nekatere svoje nekdanje varovance. Eden od nogometašev na udaru je bil "Captain Fantastic", nekdaj gonilna sila Rdečih vragov, Roy Keane.

"Najtrši del Royevega telesa je njegov jezik. Ima najdaljši in najbolj divji jezik, kar si ga lahko predstavljate. Potolče lahko najbolj samozavestno osebo na svetu v le nekaj sekundah. On je zastrašujoč in surov posameznik," je v knjigi s preprostim naslovom Alex Ferguson: Moja avtobiografija, med drugim zapisal legendarni Škot, ki se je lotil tudi Wayna Rooneyja, Ruuda van Nistelrooya, Davida Beckhama in Owena Hargreavesa.

"Prinesli smo veliko lovorik"

Odgovor nekdanjega irskega kapetana je prišel zelo hitro in je bil pričakovano oster in neposreden, saj Keane in njegov nekdanji šef že nekaj let nista v najboljših odnosih. "Spomnim se, da smo se nekajkrat pogovarjali o zvestobi, ko sem bil še v klubu. Mislim, da (Sir Alex Ferguson, op. a.) niti ne ve, kaj ta beseda pomeni. Da konstantno kritiziraš bivše nogometaše, ki so ti prinesli toliko uspeha ... Glede tega pa res ne bom izgubljal spanca," je uvodoma za ITV povedal dolgoletni kapetan Uniteda.

"Mislim, da noben trener ne bi smel pisati takih knjig. Sploh ne vem, koliko jih je zdaj že napisal. A enkrat bi že moral reči: 'Ti igralci so prinesli veliko uspeha Manchestru Unitedu in osvojili veliko trofej za klub.' Kaj bi šele bilo, če ne bi zmagovali? Bili smo uspešni in se za klub vedno trudili po najboljših močeh. A to je zdaj že del sodobnega življenja. Ljudje radi pišejo knjige in kritizirajo bivše sodelavce," je dodal 42-letni Irec, ki je Old Trafford zapustil leta 2005 po 12 letih zelo produktivnih nastopov. 

Prej trener, zdaj analitik

Po odhodu iz Uniteda je pol sezone nastopal še za Celtic, nato pa iz zdravstvenih razlogov igralsko kariero končal. Kmalu je postal trener Sunderlanda, zatem pa je vodil še Ipswich Town. Od leta 2011 je strokovni sodelavec ITV, ki je v svojih analizah pogosto kritiziral udejstvovanje Rdečih vragov v zadnjih letih. 

Keane je sicer že leta 2002 izdal svojo avtobiografijo, katere glavna tema, poleg igranja na Old Traffordu, je bila afera, ki je izbruhnila na svetovnem prvenstvu na Japonskem in v Južni Koreji, po kateri je agresivni vezist zaradi spora s selektorjem Mickom McCarthyjem zapustil tabor irske reprezentance, podobno kot Zlatko Zahović po nesoglasju s Srečkom Katancem

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.