Šport > Nogomet
18 ogledov

Philippe Coutinho iz Interja v Liverpool

inter partizan coutinho ivan ivanov EPA
Liverpool je v svoje vrste pripeljal Philippeja Coutinha iz milanskega Interja. "Zelo sem srečen, to je pomemben korak v moji karieri," je ob prestopu dejal mladi Brazilec.

"Liverpool je velik klub z velikimi igralci. V Braziliji vsi poznamo zgodovino Liverpoola, vem da tukajšnji ljudje verjamejo vame in v mojo igro," je Philippe Coutinho povedal za klubsko spletno stran. V zadnjih dneh se je za usluge 20-letnega ofenzivnega vezista potegoval tudi Southampton, saj je pri "Saintsih" sedaj trener Mauricio Pochettinho, ki je z Brazilcem delal v Espanyolu, ko je bil mladenič lansko pomlad posojen v katalonsko prestolnico s strani Interja. Toda mladenič se je raje odločil za Anfield. Višina odškodnine naj bi znašala 9,8 milijona evrov, nekateri mediji pa navajajo tudi znesek v višini 13,5 milijona evrov.

philippe coutinho inter liverpool | Avtor: EPA EPA
"To je bil uspešen prestopni rok za nas, po nakupu Daniela Sturridga iz Chelseaja se nam je sedaj pridružil še Coutinho. Mislim, da sta to dobri investiciji za našo prihodnost," je prestop pokomentiral direktor Liverpoola Ian Ayre.

Coutinho je v Inter prišel leta 2010 iz Vasca da Game, v lombardijski prestolnici pa se ni uspel povsem uveljaviti, zato je bil posojen v Espanyol. Gre za napadalnega veznega igralca z dobrim driblingom, pogosto je igral na poziciji blizu stranske črte, vendar ne gre za klasičnega "krilnega" nogometaša. Zna povleči žogo v sredino in tudi dobro zaključiti s svojo desnico. Na Anfieldu bo nosil številko deset.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.