Svet
60 ogledov

Pilot je imel doma svoj simulator letenja

Zaharie Ahmad Shah Facebook
Pilot boeinga malezijske letalske družbe, ki je z 239 ljudmi iz radarjev izginil v soboto, je ves svoj prosti čas posvečal izobraževanju in izpopolnjevanju svojih letalskih veščin z boeingom 777.

53-letni Zaharie Ahmad Shah, kapitan pogrešanega letala, je imel po pričevanju nekdanjega sodelavca doma celo simulator letenja z boeingom 777. Njegovi sodelavci pričajo, da je vedno želel postati pilot, svojo kariero v pilotski kabini pa je začel davnega leta 1981.


Tisti, ki so z njim delali, vedo, da je boeing 777 poznal do najmanjših potankosti. "Bil je letalski genij. Karkoli si ga vprašal, je odgovor izstrelil kot iz topa," pojasnjuje njegov nekdanji kopilot.

Kako je ljubil letenje, razkrivajo tudi pilotove fotografije iz družbenega omrežja Facebook, kjer se vidi, da je imel doma simulator letenja in številne makete ter slike letal. "Vedno smo ga dražili, zakaj nosi delo s seboj domov," pravi pilot, ki je Zaharija spoznal pred 20 leti.

Zahari je bil član državnega združenja pilotov, kjer so povedali, da ne obstaja možnost, da zakrivil padec letala. "Nekaj izjemnega bi se moralo zgoditi, da ne bi obvladal letala," je dejal še en pilot družbe Malaysia Airlines.

Zahari je v svoji pilotski karieri upravljal z letali Fokker F50, Boeing 737 in Airbus A300. Pri družbi je bil zaposlen več kot tri desetletja, na "računu“ pa ima več kot 18 tisoč ur letenja.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:11 10.marec 2014.

    Jaz ga imam tudi . Ne vem kaj so s tem hoteli povedati. Vsi piloti imajo doma simulator , tko približno 6.000 000 ljudi , nekateri tako dopolnjenega z resničnimi inštrumenti za vse skupaj 20.000 $ kot on na sliki ...prikaži več , nekateri pa za 1.000 $. Samo osnova je pa za vse enaka in to e MS FS 2010. kaj pa je narobe , če pilot na simulatorju doma naredi prej pristanek al pa dva , na letališče , kjer še ni pristajal , leti pa čez dva dni na njega zares .