Šport > Nogomet
5773 ogledov

Pri Špancih vre, Piqué preprečil pretep Ramosa in predsednika

sergio ramos gerard pieu Epa Piqué in Ramos sta velika rivala, ki zavoljo reprezentance pozabita na klubsko pripadnost.
Nenadna menjava selektorja je vnesla razdor v špansko izbrano vrsto.

Tik pred začetkom svetovnega prvenstva v Rusiji je za veliko presenečenje poskrbela Španska nogometna zveza (RFEF), ki je odstavila selektorja Julena Lopeteguija in ga zamenjala s Fernandom Hierrom.

Sergio Ramos SP 2018 Mundial 2018 Ramos odkorakal s 'tiskovke': "Tu je kot na pogrebu!"

Predsednik zveze Luis Rubiales je drastično potezo povlekel zaradi dogovora med Lopeteguijem in Real Madridom, s katerim je španski strateg podpisal triletno pogodbo. 

luis rubiales | Avtor: Epa Epa
Lopetegui je zaradi domnevno spornega dogovora z Realom, za katerega so na zvezi izvedeli tik pred zdajci, "odletel" le nekaj dni pred prvo tekmo španske izbrane vrste, kar je v ekipi povzročilo razdor.

Med najbolj gorečimi podporniki nekdanjega selektorja je bil kapetan reprezentance Sergio Ramos, ki naj se močno sporekel s predsednikom Rubialesom. Padale so težke besede, situacija pa je bila tako napeta, da bi skoraj zapele pesti.

Po poročanju španskih medijev je pravočasno vmes posegel zvezdnik Barcelone Gerard Piqué in preprečil fizični obračun med kapetanom in predsednikom zveze.

Podrobnosti incidenta je razkril novinar spletnega časopisa OK Diario Eduardo Inda. "Ramos in Rubiales sta si skočila v lase. Nihče ni nikogar udaril, a povedanega je bila marsikaj. Oba sta vpila," je pojasnil Inda in dodal, da je bilo ozračje zelo napeto. "Posredovati je moral Piqué, ki je preprečil, da ni postalo zelo resno," je razkril novinar.

Napete strasti so se po burni razpravi umirile, Ramos in Rubiales pa sta se po koncu objela, še poroča OK Diario.

Real predstavil novega trenerja

Potem ko je ostal brez selektorskega stolčka, se je Lopetegui vrnil v Španijo, kjer so ga na tiskovni konferenci predstavili kot novega trenerja Real Madrida. V čustvenem nagovoru pred novinarji, osebjem kluba in nekaterimi nekdanjimi igralci je povedal, kako ponosen je, da je postal trener Reala in da bo s skladu s klubskimi ambicijami poskušal osvojiti vse, kar je mogoče.

Ob koncu se je dotaknil tudi nepričakovane odločitve španske zveze: "Včerajšnji dan je bil, odkar mi je umrla mama, najbolj žalosten v mojem življenju. A današnji je najbolj vesel dan mojega življenja."

Lopetegui je zanikal, da je bil dogovor z Realom sporen, pri tem pa je večkrat uporabil besede, kot so "poštenost, transprentnost in zvestoba". Zatrdil je, da novica o prevzemu madridskega kluba ni imela negativnega vpliva na slačilnico, saj so španski nogometaši takoj po tem, ko so izvedeli novico, oddelali najboljši trening celotnega tedna.

Na predstavitvi je trenerju v bran stopil tudi predsednik Florentino Pérez. "Spoštovali smo vse klavzule v njegovi pogodbi. Želeli smo se dogovoriti pred SP, da bi se izognili špekulacijam in govoricam. Nikjer ne piše, da mora trener ekipo prevzeti po velikem tekmovanju, prav tako pa ne obstaja precedens, po katerem bi bil predhodni dogovor dokaz nelojalnosti. Imeli smo vso svobodo za sklenitev tega dogovora. Predsednik zveze je reagiral iz ponosa in s tem izkazal nespoštovanje do Real Madrida," se je jezil Pérez.

julen lopetegui florentino perez | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 2
  • gregor51 11:42 15.junij 2018.

    temu klavcu ramosu bi bilo potrebno pristriči krila

Sorodne novice