Šport > Nogomet
6505 ogledov

Pique zabil nož Messiju v hrbet: Njegova odsotnost se ne bo poznala

Lionel Messi PSG Epa
Gerard Pique naj bi 'izdal' Lionela Messija.

Lionel Messi si je poleti na vsak način želel ostati pri Barceloni, pripravljen je bil sprejeti tudi precej nižjo plačo. A na koncu se ni izteklo po željah Argentinca, ki je brez odškodnine prestopil k PSG. Mediji v Španiji trdijo, da je k Messijevemu odhodu pripomogla tudi izjava njegovega dolgoletnega moštvenega kolega Gerarda Piqueja, ki je predsedniku Joanu Laporti zatrdil, da 'se ne bo zgodilo nič slabega', če argentinski zvezdnik zapusti klub.

Direktor španskega časopisa Sport Lluis Mascaro je za Radioestadio Noche tako dejal: "Messi ve, kaj je Pique povedal Laporti. To, da z njegovim slovesom klub ne bo nič slabši." Pique se na omenjeno izjavo (še) ni odzval.

Messi je sicer pred kratkim dal intervju za Sport, v njem pa so ga vprašali tudi, če je ohranil stike s soigralci iz Barcelone. Argentinec je potrdil, da se redno sliši s Sergiom Agüerom, ki sicer ni bil njegov moštveni kolega, saj je v klub prišel tik pred Messijevim odhodom, redno pa je v kontaktu tudi s Sergiom Busquetsom in Jordijem Albo. Mnogi so pri tem opazili, da je izpustil Piqueja.

Ta je sicer pred kratkim za El Pais izjavil, da ima Barcelona na zelenici težave brez Messija: "Nikoli si nismo predstavljali, da bo odšel. Težko je, ko klub zapusti najboljši igralec v njegovi zgodovini. Tudi Real Madrid je imel tažave, ko je odšel Cristiano Ronaldo, težko so dosegali gole. Tako je tudi z nami. Z Leom smo živeli več let, zdaj moramo najti nove rešitve. Težava je v tem, da je Leo dal vse od sebe, naredil je vse, kar smo potrebovali. Treba je najti igralce, ki bodo ponudili to, kar nam je nudil on."

"Naredil sem vse, da bi ostal. Prosili so me, če lahko svojo plačo znišam za 50 odstotkov, to sem storil brez problema. Bil sem v položaju, da bi klubu pomagal še bolj. Moja in želja družine je bila, da ostanemo v Barceloni," je sicer o slovesu od Katalonije dejal Argentinec.

Ta je še izrazil željo, da se po koncu igralske kariere vrne v katalonski klub.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.