Šport > Nogomet
1223 ogledov

Xavi: Piqué bo moral pojasniti določene reči

Gerard Pique Epa
Zvezdnik Barcelone je odločno zavrnil obtožbe o koruptivnem ravnanju in domnevnem konfliktu interesov.

Katalonski banilec blaugrane Gerard Piqué se je odzval na razkrtije španskega časnika El Confidencial glede spornih provizij, ki naj bi jih za posredovanje pri podpisu pogodbe za organizacijo španskega superpokala v Savdski Arabiji prejelo njegovo podjetje Kosmos.

Piqué je prek svojega naložbenega podetja veliko pripomogel k sklenitvi dogovora med špansko zvezo in savdskimi oblasti, za kar mu je bila obljubljena šestletna provizija v višini štiri milijone evrov na leto.

Razkritja omenjenega časopisa, ki je svoje poročanje utemeljil na podlagi pridobljenih audio posnetkov, so v španskem medijskem prostoru dvignila ogromno prahu, saj naj bi bil nogometaš s tovrstnimi poslovnimi projekti v navzkrižju interesov.

"Vse, kar smo počeli, je bilo popolnoma legalno," se je na obtožbe odzval Piqué. "V celoti lahko razkrijem svojo vlogo v tako imenovanem konfliktu interesov. Razgalil bom svoj svoj obraz, saj nimam ničesar za skrivati. Ponosen sem na to, kar počnem s Kosmosom," je dodal 35-letnik in poudaril, da gre pri pisanju El Confidenciala zgolj za reciklažo že znanih informacij.

"Novica je samo audio posnetek, ki je v javnost prišel ne nelegalen način, ne pa tudi informacije, ki jih vsebuje," je prepričan Piqué.

Lionel Messi Gerard Pique Mahinacije Šport Španijo pretresa velik škandal, vpleten eden najslavnejših nogometašev

Xavi | Avtor: Epa Epa
Na dogajanje se je odzval tudi trener Barcelone Xavi, ki meni, da Piqué uživa v medijski pozornosti, saj mu to predstavlja dodatno motivacijo na zelenici.

"Gerard je zelo odprt in družaben, všeč mu je, če se govori o njem. Jaz sem bolj diplomatski. Gerarda dobro poznam. Če ne bi bil dovolj osredotočen, bi ga opozoril, toda mislim, da ga to samo še dodatno motivira. To je njegova droga, toda v pozitivnem smislu. Motilo bi me samo v primeru, če bi to vplivalo na njegovo igro. On potrebuje takšne dražljaje," je prepričan legendarni vezist Barcelone.

Na vprašanje, če meni, da sta Piqué in predsednik zveze Luis Rubiales počela karkoli nezakonitega, je Xavi odvrnil: "To je težko reči. Moje menje ne pomeni nič. Poznam Rubialesa in vem, da je spoštovanja vreden človek. Zaupam v njegovo iskrenost. Oba bosta morala pojasniti določene reči. Verjamem, da sta delovala v dobro velike večine. Ali sta ravnala etično? Mnenja so si različna."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.