Šport > Nogomet
33 ogledov

Platini: Tehnologija je predraga

michel platini EPA
Predsednik evropske nogometne družine Francoz Michel Platini je dobro znan in oster javni kritik uvajanja tehnologije na golovi črti, s katero bi ob spornih trenutkih zaznali, če je bil dosežen zadetek. Tudi zdaj zagovarja stališče, da so sodniki dovolj.

Prvega moža Uefe, Michela Platinija, niso prepričali niti poskusi uporabe tehnoloških rešitev na svetovnem nogometnem klubskem prvenstvu.

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) že na tokratnem svetovnem klubskem prvenstvu, ki bo potekal do 16. decembra na Japonskem, preizkuša tehnološki rešitvi, in sicer poseben sistem z magnetnimi senzorji (Goalref) in Sokolje oko (Hawkeye), sistem več kamer, podoben tistemu v tenisu.

Platini vztraja, da so se dodatni sodniki izkazali kot povsem učinkovita, ustrezna in predvsem veliko cenejša rešitev na stadionih. "Uvajanje tehnologije na nogometna igrišča in tekmovanja pod okriljem Uefe nas bo stalo vsaj 50 milijonov evrov v naslednjih petih letih. Te milijone bi raje namenil razvoju nogometne baze. Če je dodatni sodnik od golove črte oddaljen en meter in ima dobra očala, lahko vidi, ali je žoga v golu ali ne," je bil na novinarski konferenci v malezijskem Kuala Lumpurju brez dlake na jeziku Platini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.