Šport > Nogomet
13 ogledov

Platinijeva zadnja možnost

michel platini EPA
Suspendirani predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa), Francoz Michel Platini, je že v Lozani na Mednarodnem športnem arbitražnem razsodišču za šport (Cas), kjer se bo pritožil zoper šestletno prepoved delovanja v nogometu zaradi kršenja etičnih pravil.

"Danes se začenja tekma, nova tekma, finale in vsi smo na isti strani. Sem optimist, zmagali bomo," je dejal Michel Platini. Šestdesetletni nekdanji zvezdnik Juventusa in francoske reprezentance bi v primeru zmage na Casu spet prevzel mesto prvega moža Uefe in to še pred začetkom evropskega prvenstva v Franciji, ki bo med 10. junijem in 10. julijem.

Če pa bo Cas zavrnil pritožbo, potem Platini ne bo smel obiskati stadionov na EP, njegova nogometna kariera bi se tako neslavno končala.

Sporno plačilo 1,8 mio. evrov

Francoz je šestletno prepoved dobil zaradi prejema spornega plačila 1,8 milijona evrov, o katerem naj bi se z nekdanjim predsednikom Mednarodne nogometne zveze (Fifa) Seppom Blatterjem, ki je prav tako suspendiran za šest let, ustno dogovorila za svetovalno delo med letoma 1999 in 2002, izplačal pa mu ga je šele leta 2011. Blatter bo sicer tudi ena izmed prič v Lozani.

Fifina etična komisija je zaradi neprepričljivega dokazovanja spornega plačila oba kaznovala z osemletno prepovedjo delovanja v nogometu, februarja pa so jima kazen znižali za dve leti.
Platinijev tabor upa, da bo Cas o primeru odločil še pred 3. majem, ko bo na sporedu kongres Uefe v Budimpešti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.