Šport > Nogomet
30 ogledov

Po 30 letih še vedno v komi

oldschoolpanini.com oldschoolpanini.com
Marca letos je minilo 30 let, odkar je nekdanji francoski reprezentant Jean-Pierre Adams (64) v komi...

Nesrečnega 17. marca leta 1982 bi moral Jean-Pierre Adams na rutinsko operacijo kolena. Neposredno pred operacijo se je po telefonu pogovarjal z ženo Bernadette.

"Zdravniki so se že pripravili na operacijo. Čez nekaj minut bo prišel anesteziolog," so bili zadnje besede, ki jih je nogometaš izrekel ženi. Njegovo telo se je slabo odzvali na anestezijo. Možgani niso dobili dovolj kisika, posledice pa so bile tragične. Adams je že 30 let v komi.

V Senegalu rojen nogometaš se je pri osmih letih preselil v Francijo. Blestel je kot odlično fizično pripravljen nogometaš, v svoji karieri pa je nosil dres Nimesa, Nice, PSG-ja, Mulhousea in Chalona, 22-krat pa je oblekel dres francoske izbrane vrste. Skupaj z Mariusom Tresorejem je tvoril granitno obrambo, zaradi česar je dobil nadimek "črna straža". Prijateljstvo med omenjenima nogometašema je bilo tako veliko, da je Tresore večkrat zbiral denar za Adamsovo zdravljenje, a pomoči na žalost ni bilo.

Adams je danes v hišni negi v mestecu Rodilhan blizu Nimesa. "Ko sliši lajež psa, ali začuti prisotnost druge osebe, začne tresti glavo," pojasnjuje žena Bernadette. Njegova sinova
Laurent in Frederick trdita, da še naprej upata, da bodo otroci, ko ju bosta imela, nekoč spoznala starega očeta.

Marca leta 1997 so v vasici Catillon-sur-Sambreu, v prisotnosti Michela Platinija, odprli stadion poimenovan "Jean-Pierre Adams". Po njem je poimenovana tudi zelenica stadiona FC Chalona, katerega član je bil nogometaš ob operaciji nesrečnega kolena.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.