Šport > Nogomet
126 ogledov

Po "bedni knjigi" bi mu mafija lomila noge

Mauro Icardi avtobiografija EPA
Kapetan Interja si je po nespametnih citatih v svoji nedavno objavljeni avtobiografiji nakopal srd navijačev.

Argentinski napadalec Mauro Icardi šteje le 23 let, v svoji dokaj kratki karieri pa je zbral že mnogo incidentov, ki so prišli v anale. Nogometnega znanja Icardiju nikakor ne gre očitati, a njegovo postopanje izven zelenic bi lahko večkrat označili vsaj za nespametno, če ne že kaj hujšega.

Pred nekaj leti je Icardi italijansko (ne le nogometno) javnost razburil s "prevzemom" danes 29-letne starlete Wande Nare, ki je bila poročena s še enim argentinskim nogometašem in njegovim najboljšim prijateljem - Maxijem Lópezom.

López in Nara (slednja je znana po razgaljenih fotografijah na medmrežju) imata tudi otroka, kar je vse skupaj še dodatno zapletlo. Icardi je namreč na družbenih omrežjih objavljal fotografije Lópezovega dečka v svojem dresu, to pa je prililo olja na ogenj.

Icardi je požel jezo italijanske javnosti zaradi provokativnih objav, kmalu zatem pa je zaradi slabih in po mnenju navijačev Interja brezbrižnih iger prišel še navzkriž z najbolj zvestimi pristaši kluba.

Ob Icardijevih golih so navijači na spor sčasoma pozabili, Argentinec je dobil celo kapetanski trak. V nedavno objavljeni avtobiografiji pa je Icardi s pretirano "pogumnimi" citati ponovno razbesnel ultrase.

"Smešna knjiga"

V nedavni in torej precej burni preteklosti je vedno bolj potetovirani Icardi navijače obtožil, da so hoteli z njim fizično obračunati. Ultrasi so to zanikali, Icardi pa je v knjigi obnovil spor in zapisal: "Pripravljen sem se soočiti s temi navijači, z enim za drugim. Koliko jih je? 50, 100, 200? Pripeljal bom 100 kriminalcev iz Argentine, ki jih bodo ubili, potem pa bomo videli," je skoraj neverjetne besede zapisal Icardi in seveda poskrbel za reakcijo.

"Icardi, kar se tiče nas, je s tabo konec! Čemu taka bedna knjiga? Mi smo užaljeni, knjiga je smešna, o nas pa samo laži. Mi od igralcev želimo le trud na igrišču in iskrenost, opisani pa smo kot neki čudni ljudje, ki gravitirajo okrog kluba in grozijo igralcem. Takšen posameznik ne zasluži kapetanskega traka. Izmislil si si incident, ki se ni zgodil," je zapisala Curva Nord.

Icardi si je tako nakopal novo dozo sovraštva, če že pretekli dogodki niso bili dovolj. Vse skupaj seveda še zdaleč ne vnaša miru v že tako razglašeno ekipo, ki je daleč od vrha Serie A.

Navijače Interja gre razumeti. Dolga leta so kot kapetana lahko častili kultnega Icardijevega rojaka Javierja Zanettija, ki je bil pravi simbol borca na igrišču in častne osebe izven njega. Z Icardijem, ki je sicer odličen nogoemtaš, so dobili vse kaj drugega.

Vpletla se je tudi mafija?

Mauro Icardi Wanda Nara | Avtor: EPA EPA
Da je Icardi, ki je v avtobiografiji podrobno opisal tudi, kako je najboljšemu prijatelju speljal ženo, sila antipatična oseba, pa govori tudi sicer nepreverjena informacija iz enega od siciljanskih medijev. 

Maxi López, ki je trenutno član Torina, je v preteklosti nastopal tudi za Catanio. In po razkritju v knjigi naj bi gospodarji siciljanskega podzemlja prek posrednikov Lópezu dali vedeti, da lahko Icardiju "polomijo noge", če to želi. 

In še dodaten dokaz: pred dnevi naj bi celo Lionel Messi, sicer nekdanji soigralec Maxija Lópeza, osebno posredoval, da Icardi ni bil vpoklican v reprezentanco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.