Šport > Nogomet
22 ogledov

Po Mourinhu domačin Benítez?

rafael benitez EPA
Privrženci madridskega Reala nimajo izrazitega favorita za naslednika Joséja Mourinha. Presenetljivo je še največ simpatij požel domačin Rafa Benítez.

Očitno se tisti, ki jim je pri srcu Real Madrid zavedajo, da bo po odhodu Joséja Mourinha težko stopiti v Portugalčeve čevlje, kadarkoli že se bo to zgodilo. Za madridski športni dnevnika Marca je podjetje Sigma 2 namreč opravilo novo anketo med "madridisti", nihče od možnih bodočih trenerjev "belega baleta" ni prejel več kot četrtino glasov.

Še največ odobravanja navijačev je požel Madridčan Rafa Benítez, kar je glede na medijsko podobo Španca v zadnjih letih morda kar malce presenetljivo. A ne gre pozabiti, da je nekdanji trener Valencie, Liverpoola in Interja ter sedanji začasni strateg Chelseaja pač domačin, ki slovi kot dober taktik, služboval pa je v mladinskih kategorijah madridskega kraljevega kluba. Poleg tega je, včasih pikri in samovšečni Benítez, v Španiji pustil dober vtis predvsem zaradi osvojenega naslova z "netopirji", z Liverpoolom pa je osvojil tudi Ligo prvakov, ki jo "los merengues" lovijo že več kot deset let.

Benítez je v anketi dobil 21,4 odstotka glasov, najpopularnejši je bil med starostno skupino nad 65 let, v kateri ga je podprlo 27,5 odstotka anketirancev. Na drugo mesto se je uvrstil nemški selektor Joaquim Löw, ki je prejel 19,5 odstotka glasov, sledi mu trener Swansea Cityja Daniel Laudrup s 15,6 odstotka podpore. Kljub temu, da navijači na nekaj zadnjih tekmah ne naklanjajo veliko podpore Mourinhu, pa je v podobni raziskavi pred dnevi "the Special One" dobil več kot polovično podporo. To namiguje na to, da se kljub nezadovoljstvu s Portugalcem navijači zavedajo, da ga bo težko zamenjati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.