Šport > Nogomet
17 ogledov

Po obrambah boljši od Buffona

Rennes Udinese Samir Handanović Evropska liga Vincent Pajot Reuters
Italijanska pot Samirja Handanovića skozi številke. Če seštejemo obrambe v zadnjih treh sezonah, ima Sarma, novopečeni vratar Interja, boljše povprečje od velikega Gigija Buffona, zanesljivejši od italijanskega kapetana pa je tudi pri branjenju enajstmetrovk.

Videm, 15. maj 2005. Izkušeni Morgan De Sanctis začenja v prvi postavi, mladi Samir Handanović pa je dobil priložnost na klopi. A le do 28. minute, ko se je pri prejetem golu nesrečno poškodoval De Sanctis. V igro je prišel Handanović in debitiral za Udinese pri 20 letih.

handanović buffon | Avtor: Nejc Flander Nejc Flander
Ljubljančan je na tisti tekmi uspel ohraniti svojo mrežo nedotaknjeno, na naslednjih dveh pa je prejel zgolj en gol. V Vidmu so opazili njegov potencial in ga že v naslednjem prestopnem roku poslali na posojo v tedaj prvoligaški klub Treviso. Pripeljan je bil kot prvi vratar, vendar na prvih treh tekmah ni pustil želenega vtisa, zato se je moral za kar 35 tekem sprijazniti s klopjo. Nato je bil še posojen v Lazio, kjer se ni naigral, in Rimini, kjer je bil v drugi ligi drugi najboljši vratar – takoj za Gianluigijem Buffonom.

Lahko bi razpravljali, kdo od njiju je boljši. Oba sta vrhunska, a je statistika na strani slovenskega vratarja. Še posebej glede na to, da je začetna obrambna vrsta Udineseja na trgu precej manj vredna od Juventusove. Na zadnji medsebojni tekmi je bila obramba Juventusa vredna kar 56,5 millijona evrov, obramba Udineseja pa zgolj 8,7 milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.