Šport > Nogomet
2198 ogledov

Po tragikomediji z Olimpijo Prosinečki glavni kandidat za klop te reprezentance

Robert Prosinečki Twitter NK Olimpija
Z daljnega vzhoda prihajajo zanimive novice, Robert Prosinečki naj bi bil glavni kandidat za mesto selektorja vietnamske reprezentance.

Po poročanju hrvaških medijev naj bi bil nekdanji trener ljubljanske Olimpije Robert Prosinečki glavni kandidat, da na klopi vietnamske nogometne reprezentance nasledi Park Hang-Sea, ki je pred kratkim po petih letih vodenja reprezentance odstopil s tega položaja.

Po pisanju hrvaškega Indexa naj bi bili vietnamski mediji precej prepričani, da bo legendarni nogometaš, ki je globok vtis pustil tudi v Sloveniji, z začetkom leta prevzel vodenje njihove reprezentance.

Ta trenutno zaseda 96. mesto na Fifini lestvici, medtem ko se je v svoji zgodovini najvišje povzpela do 84. mesta. Vietnam ni še nikoli nastopil na svetovnem prvenstvu, se je pa na azijskem prvenstvu dvakrat prebil vse do četrtfinala, nazadnje leta 2019.

Vietnamska nogometna reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

53-letni Prosinečki je sicer vse od fiaska z Olimpijo brez delodajalca, pred prihodom v Slovenijo pa je od klubov vodil Crveno zvezdo, Kayserispor in Denizlispor, medtem ko ima številne izkušnje tudi v selektorski vlogi, saj je v preteklosti sedel na klopeh Azerbajdžana ter Bosne in Hercegovine.

Prosinečkega se je sicer v zadnjem času povezovalo s številnimi klubi in reprezentancami, toda zaenkrat se še ni odločil za novega delodajalca. Morda bi ga lahko prepričala visoka ponudba s strani vietnamske reprezentance.

Kot njegovega največjega protikandidata se sicer omenja še enega hrvaška strokovnjaka, Dragana Skočića, ki je še pred kratkim sedel na iranski klopi. Po tamkajšnjih medijih pa kroži tudi ime črnogorskega strokovnjaka Božidarja Bandovića.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice