Šport > Nogomet
28 ogledov

Podpisal ''anti Real Madrid'' klavzulo?

radamel falcao EPA
Eden najbolj smrtonosnih napadalcev na svetu Radamel Falcao se je lani odločil, da bo najmanj še eno leto ostal pri Atlético Madridu, čeprav so nekateri klubi zanj ponujali več kot 45 milijonov evrov. Kolumbijec naj bi po koncu sezone zapustil špansko prestolnico, neuradni viri pa namigujejo, da klavzula v njegovi pogodbi otežuje prestop k Real Madridu.

Radamel Falcao je v zadnjem letu postal predmet vrtoglavih ponudb evropskih nogometnih velikanov, ki za prestop prvega zvezdnika Atlético Madrida ponujajo več kot 45 milijonov evrov. Sedemindvajsetletnik se je odločil, da bo vsaj še eno sezono ostal v Madridu, da se bo Atlético lahko dobro pripravil na njegov (neizbežen) odhod.

Neuradni viri blizu nekega angleškega prvoligaša pa so razkrili, da naj bi imel Falcao v svoji pogodbi zanimivo klavzulo, s katero bo še dodatno pomagal Atléticu. Cena za prestop napadalca znaša 60 milijonov evrov - Chelsea je poleti ponudil pet milijonov manj, vendar se španski prvoligaš ni pustil prepričati -, v primeru, da bi se v lov na Falcaa vmešal Real Madrid, pa bi njegova cena narasla na 75 milijonov. Atlético bi tako ublažil udarec, če bi moral Falcaa v naslednji sezoni spremljati, kako zadeva na Santiagu Bernabéu.

Manchester City, Chelsea ali PSG?

Namera enega najboljših nogometašev na svetu za zdaj ostaja uganka. Znano je le, da se je zanimanje Reala nekoliko ohladilo. Nedavno se je sicer pojavila govorica, da naj bi Falcao enemu izmed svojih soigralcev povedal, da bo drugo leto igral na Bernabéu, zanj pa se zanima tudi Manchester City. Ugiba se tudi o prihodnosti angleškega prvoligaša, ki naj bi ga zapustil trener Roberto Mancini - kot možni zamenjavi se omenjata Manuel Pellegrini in Ernesto Valverde, obeta pa se tudi odhod Carlosa Téveza in Edina Džeka, ki bi ju lahko nadomestil bodisi Falcao bodisi Edinson Cavani.

Drugi najbolj verjetni destinaciji za prestop Falcaa sta še Chelsea in Paris Saint-Germain. ''Francija je čudovita država. PSG ima zelo ambiciozen načrt in je v sestavo moštva pripravljen investirati velike količine denarja,'' je stanje v francoski ekipi komentiral Falcao.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.