Šport > Nogomet
698 ogledov

"Pomagajmo Ukrajini! Ta človek si ne zasluži kisika"

Darijo Srna Profimedia
Nekdanji kapetan hrvaške reprezentance ima Ukrajino za svojo drugo domovino.

Darijo Srna je po začetku ruske invazije zapustil Ukrajino, kjer je živel vrsto let kot nogometaš Šahtarja iz Donecka, kjer je nazadnje opravljal tudi funkcijo športnega direktorja. Nekdanji kapetan hrvaške reprezentance je zdaj zelo aktiven pri pomoči ukrajinskim beguncem.

V intervjuju za otoški Mirror je povedal, da je to zanj že tretja vojna. Prvič se je z njo srečal na Hrvaškem, nato leta 2014, ko so Rusi Šahtar pregnali iz Donecka. 

Ime ruskega predsednika Vladimirja Putina v njem zbudi veliko jeze. "Nimam spoštovanja do človeka, ki je ukazal to vojno. Ne želim niti izgovoriti njegovo ime, tega si ne zasluži. Niti prostora niti kisika. On predstavlja vse, kar je slabega na tem svetu. Nisi zaslužil organizacije svetovnega prvenstva, kandidatura Rusije za Euro 2028 pa je zagotovo slaba šala. Dobil ne bo niti enega glasu. Nobena normalna država ne bo glasovala za njih," je za Mirror dejal Srna.

Aleksander Čeferin Svet se klanja Šport Hrvaška legenda: "Tega, kar je storil Čeferin, ne bomo nikoli pozabili"

Srna je moral zaradi vojne zapustiti Kijev. "Ne morem se primerjati z ljudmi iz Mariupola ali Harkiva. Oni doživljajo nočno moro, oni so pravi heroji in strah me je za njihova življenja. Človeško življenje je v vojni zelo poceni. A nogomet vedno preživi vojne. Ukrajina bi morala zaigrati v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo, vojna ne more uničiti nogometa."

Zanj je Ukrajina druga domovina: "Ti ljudje so nedolžni. Ponosen sem, da sem v Ukrajini živel 19 let. Larkoli se bo zgodilo, bom do konca stal ob Šahtarju. Smo velika družina in ponosen sem na klub, ponosen na predsednika. Vendar ne moremo sami ostati v takšnem položaju. Svet mora pomagati Ukrajini in najti način, da se zaustavijo bombe, ubijanje in vojna."

 

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 07:40 31.marec 2022.

    Ustaš,bodi raje tiho!!!