Šport > Nogomet
4339 ogledov

Srna šokiran nad Rusi: "Že zgolj zaradi tega bi morali vsi v zapor"

Darijo Srna Profimedia
Eden najboljših hrvaških nogometašev vseh časov je ogorčen nad potezo Ruske nogometne zveze (RFU).

Darijo Srna, nekdanji kapetan hrvaške izbrane vrste, je po začetku ruske invazije zapustil Ukrajino, kjer je zadnja leta deloval kot športni direktor Šahtarja.

Pred tem je legendarni branilec odigral pomembno vlogo pri evakuaciji tujih igralcev iz njegovega kluba, pri čemer mu je na pomoč priskočil predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin.

Aleksander Čeferin Svet se klanja Šport Hrvaška legenda: "Tega, kar je storil Čeferin, ne bomo nikoli pozabili"

Športnega direktorja ukrajinskega nogometnega velikana je v teh dneh močno ujezila odločitev Ruske nogometne zveze (RFU), ki je na presenečenje mnogih oddala kandidaturo za organizacijo evropskega prvenstva v letih 2028 oziroma 2032.

Po mnenju Srne gre za nezaslišano potezo, ki kaže na to, da Rusi niso v stiku z realnostjo.

"Ne morem verjeti, da so to naredili. Že zgolj zaradi tega vprašanja bi morali vsi v zapor. Pa saj se šalijo, očitno se jim je zmešalo. Živijo v nekem svojem svetu," se je v pogovoru za ITV jezil 39-letnik.

Hrvat je v isti sapi obsodil neodzivnost nekaterih največjih evropskih lig, ki navkljub prizadevanjem Fife in Uefe, da bi tujim igralcem in trenerjem v ukrajinskem oziroma ruskem nogometnem prvenstvu omogočili selitev drugam, ne pripomorejo k reševanju problematike. 

Benjamin Verbič Tudi Slovenci Šport FIFA sprejela prelomno odločitev o nogometaših, ki igrajo v Ukrajini in Rusiji

"Uefa in Fifa nas ščitita, toda Anglija ni odprla prestopnega roka za registracijo igralcev, prav tako ne Italija ali Nemčija. Kakšen smisel ima odpiranje prestopnega roka, če zveze niso pripravljene registrirati igralcev? Nobenega. To ni pomoč, ki jo potrebujemo. Treba je spregovoriti o tem. Morali bi narediti nekaj konkretnega, če bi želeli pomagati ukrajinskemu nogometu in igralcem. Fifa in Uefa to počneta, Anglija, Nemčija in Italija pa ne," je poudaril Srna.

Komentarjev 2
  • Slavko Krizman 11:41 27.marec 2022.

    ko bo zmanjkalo za bele črtice bo šel nazaj v rusijo tako kot vsi

  • QSprm 11:23 27.marec 2022.

    Baje ima tale Srnica kar resne tezave z odvisnostjo od opojnih substanc. Tako da je vprasanje kdo tukaj zivi v virtualnem svetu.