Šport > Nogomet
11 ogledov

Poškodba Nanija, Fergie stavi na napad

alex ferguson EPA
Nogometaš Manchester Uniteda Nani si je na tekmi lige prvakov proti Bragi poškodoval stegensko tetivo. Portugalec bo manjkal najmanj deset dni in bo moral izpustiti dve premierligaški tekmi, prav tako pa je vprašljiv njegov nastop proti Galatasarayu.

Manchester United je na tekmi live prvakov proti Bragi zaostajal vse do 81. minute, potem pa je prvega od treh golov rdečih vragov zabil Robin van Persie. Med strelce sta se v naslednjih minutah vpisala še Wayne Rooney in Javier Hernández. Med obračunom se je poškodoval Portugalec Nani, ki bo zaradi poškodbe stegenske tetive odsoten najmanj deset dni. ''Nani bo zaradi poškodbe odsoten deset dni. Tetiva ni strgana,'' je povedal trener Uniteda Alex Ferguson. Nani bo izpustil tekmi angleške lige proti Aston Villi in Norwichu, medtem ko je njegov nastop v ligi prvakov proti Galatasarayu še pod vprašajem.

Na obračunu z Brago se je lažje poškodoval tudi Jonny Evans, ki bo po vsej verjetnosti nared za zmenek z Aston Villo. ''Upamo, da bo Evans do sobote že v redu. Smo v dvomih, a nič resnega,'' je dodal Ferguson.

Fergie stavi na napadalce

Alex Ferguson v letošnji sezoni računa na trio napadalcev, ki ga je primerjal s tistim iz leta 1999. Nova pridobitev Robin van Persie se je že izkazal za odlično naložbo, svoj del pa sta prispevala tudi Javier Hernández in Wayne Rooney.

Van Persie je dosegel že enajst golov, Hernández šest in Rooney tri. ''Robin je izkušen. Pri Arsenalu je preživel osem let in pridružil se nam je pravem trenutku,'' je povedal Ferguson in dodal: ''Zabil je enajst golov, Chicharito pa šest. Počasi prihaja nazaj v formo, ki ga je krasila pred leti. Rooney bo dosegel več kot dvajset golov, o tem sem prepričan. Dobro kombinacijo imamo. Lani smo izgubili po gol razliki in ne verjamem, da se bo letos zgodba ponovila.'' Od štirih napadalcev Manchester Uniteda, ki so blesteli leta 1999, sta samo Andy Cole in Dwight Yorke dosegla mejnik dvajsetih zadetkov.

Chelsea po devetih letih v zelenih številkah

roman abramovič | Avtor: EPA EPA
Iz Londonskega Chelseaja prihajajo spodbudne novice. Nogometni klub se je prvič po letu 2003, ko je vodenje prevzel Roman Abramovič, izkopal iz rdečih števlik. Ruski milijarder je po prevzemu porabil milijone funtov, da bi Chelsea povzdignil med najboljše ekipe v Evropi. Po lanski zmagi v ligi prvakov so Londončani sezono zaključili brez dolga. ''1.4 milijonv funtov profita je kontrast 67.7 milijonom funtov izgube, ki smo jo beležili v lanskem letu,'' so sporočili modri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.