Šport > Nogomet
23 ogledov

Poslavlja se Fergusonova desna roka

david moyes EPA
Novi trener Manchester Uniteda David Moyes, ki bo funkcijo uradno prevzel 1. julija 2013, bo v taboru rdečih vragov poskrbel za kadrovski cunami. Po odhodu Sir Alexa Fergusona sta se od Old Trafforda poslovila trener vratarjev Eric Steele in Fergusonova desna roka Mike Phelan.

Manchester United v teh dneh doživlja korenite spremembe. Novi trener David Moyes, ki je z rdečimi vragi maja podpisal šestletno pogodbo, je še pred uradnim prevzemom angleškega prvoligaša začel utirati pot kadrovskim rošadam.

mike phelan alex ferguson | Avtor: EPA EPA
Po odhodu Alexa Fergusona, ki se je po 26 letih poslovil od Old Trafforda, sta rdeče vrage zapustila še dva pomembna člana angleškega prvaka. Prvi se je poslovil trener vratarjev Eric Steele, nato pa je svoje slovo oznanil še Fergusonov pomočnik Mike Phelan.

Neuradno se govori, da naj bi Moyes želel pred prevzemom kluba ''počistiti'' z nekdanjimi sodelavci Alexa Fergusona in v klub pripeljati svojo ekipo, vključno z njegovim nekdanjim pomočnikom Jimmyjem Lumsdenom. ''V imenu kluba bi se rad zahvalil Miku in Ericu za vse, kar sta naredila. V bližnji prihodnosti nameravam imenovati svoj trenersko ekipo, ob tej priložnosti pa bi rad obema zaželel veliko sreče v prihodnosti,'' je v izjavi zapisal Moyes.

Podpredsednik kluba Ed Woodward je dodal: ''Rad bi se zahvalil Ericu in Miku za njun ogromen prispevek k uspehom Manchester Uniteda. Oba sta vrhunska nogometna strokovnjaka in vsi jima želimo dolgo in uspešno nogometno kariero.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.