Šport > Nogomet
14 ogledov

Priznanje: ''Pritiskal sem na sodnike''

alex ferguson EPA
Novopečeni upokojenec Sir Alex Ferguson je po slovesu od Manchester Uniteda priznal, da je v času vodenja rdečih vragov večkrat vršil pritisk na sodnike. Že nekaj časa namreč kroži govorica, da United na Old Traffordu igra po ''Fergiejevem času''.

Sir Alex Ferguson je po 27 letih vodenja Manchester Uniteda šokiral z novico, da se poslavlja od nogometnih zelenic. Legendarni škotski strateg je ob slovesu priznal, da je v času svoje kariere večkrat vršil pritik na delilce pravice. ''Četrti sodnik mi je na tekmi proti Swanseaju pokazal tablo, na kateri je pisalo osem minut. Rekel sem mu: 'poskusi ponovno'. To je del igre, pritisk, ki ga vršiš na sodnike. Miselne igrice pa prihranim za nasprotnike,'' je povedal 71-letnik.

alex ferguson | Avtor: EPA EPA
Škot je znan po nervoznem pogledavanju na uro, s katerim sodnikom sporoča, da točno ve, kako dolgo bi moral trajati sodniški dodatek. Legendarna gesta je botrovala šali, da United na Old Traffordu igra na ''Fergiejev čas''. V prevodu naj bi to pomenilo, da sodniški dodatek traja toliko časa, da rdeči vragi dosežejo zadetek.

Fergusona bo na trenerskem stolčku zamenjal David Moyes, ki v sodnikih ne vzbuja takšnega strahospoštovanja, kot njegov predhodnik. O Fergusonovem vplivu sta se že večkrat razgovorila Harry Redknapp in Rafael Benítez, ki sta se pritoževala, da ime Fergie prevelik vpliv.

Novinarje je kakopak zanimalo, ali bo Ferguson ob slovesu Moyesu predal tudi svojo legendarno uro. ''Dobil jo bo, brez skrbi. Dobre spoznorje imamo. Ali bo merila Fergiejev čas? Tega pa ne vem,'' je povedal Ferguson, ki bo še naprej ostal goreč navijač Manchester Uniteda. ''Grizenje nohtov je del navijanja za United. Vedno se bomo spominjali zadetkov, ki smo jih dosegli v zadnjih minutah,'' je dejal Škot, čigar varovanci so se neštetokrat izvlekli prav v ''Fergiejevem času''.

Ferguson je za konec spregovoril še o Robertu Manciniju, ki je dobil nogo Manchester Cityja. ''To je nenavaden klub. Poglejte vse klube, ki odpuščajo trenerje. Ne bom jih imenoval, čeprav jih je ogromno. Mi izkazujemo potrpljenje, zaupanje in predanost, kar je nato nagrajeno,'' je zaključil Fergie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.