Šport > Nogomet
7041 ogledov

Poteza, zaradi katere se Ronaldu smeji ves svet

cristiano ronaldo Epa
Napadalec Juventusa bi morda moral prepustiti izvajanje prostih strelov še komu drugemu.

Enajstmetrovka Cristiana Ronalda ter mojstrovina Pula Dybale sta bili dovolj za novo zmago Juventusa, ki je v Bologni odpravil nasprotnika z 2:0, čeprav ekipa samih zvezdnikov pod vodstvom Maurizia Sarrija še vedno igra izpod nivoja, ki bi se pričakoval od skupine takšnih nogometnih velemojstrov.

Toda tako je že praktično celotno sezono, vse odkar je nekdanji strateg Chelseaja prevzel vodstvo Stare dame, tako da se Sarri verjetno ne bo preveč sekiral zaradi umetniškega vtisa, saj je glavno, da je na svoj konto zbral nove tri točke, ki bodo morda odločilne v boju za nov naslov prvaka.

Še bolj kot Sarri pa bo z razpletom tekme zadovoljen Ronaldo, ki mu je na tekmi uspel še en velik dosežek, saj je z 22. zadetkom sezone postal najboljši portugalski strelec v zgodovini Serie A, saj je mrežo nasprotnika zatresel že 43-krat, s čimer je izboljšal rekord Ruia Coste.

Toda gledalcem tekme bo bolj kot izjemni dosežek Portugalca ostal v spominu Ronaldova akcija iz 17. minute, ko si je v zelo nevarni situaciji na robu kazenskega prostora Portugalec namestil žogo za prosti strel, nato pa jo je poslal visoko med oblake ter izzval salve smeha navijačev po celotnem svetu.

Ronaldo sicer v domačem prvenstvu ni zadel iz prostega strela že skoraj tri leta, a si je vseeno izboril priložnost, da znova poizkusi, kljub temu da sta v ekipi dva izjemna izvajalca prostih strelov. To sta namreč Dybala in Miralem Pjanić.

"Imamo dva desničarja, ki izvajata takšne proste strele, Ronalda in Pjanića. Ne določim, kdo bo streljal, pustim igralcem, da se sami dogovorijo, glede na to kako se kdo počuti v tistem trenutku," je situacijo opisal Sarri, ki vse od odhoda z mesta glavnega trenerja Napolija deluje precej neprepričljivo na čelu slovitih nogometnih ekip.

V zadnjih treh letih je sicer Ronaldov večni rival Lionel Messi dosegel kar 18 zadetkov s prostega strela, medtem ko je Ronaldo dosegel dva v dresu portugalske reprezentance.

Ronaldo je bil lani s strani medijev in statistikov celo oklican za najslabšega izvajalca prostih strelov v zgodovini Serie A, kjer sploh še ni zadel iz podobne priložnosti. Svoj zadnji klubski zadetek s prostega strela je tako dosegel decembra leta 2017 na tekmi Real Madrida in Gremia.

Komentarjev 1
  • Avatar Telligessa
    Telligessa 01:05 24.junij 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- H︆︆︆︆o︆︆s︆︆s︆︆︆︆et︆︆︆︆.︆︆︆︆C︆︆o︆︆m