Šport > Nogomet
64 ogledov

Pozabite Agüera in City, tu so Pohang Steelers!

Pohang Steelers Ulsan J-League nora končnica Youtube
Če se še kdo sprašuje, zakaj je nogomet daleč najbolj popularna igra na svetu, se delček odgovora skriva tudi v spodnjem videu.

Preteklo nedeljo se je končala K-League oz. državno prvenstvo Južne Koreje. V zadnjem kolu je bil na sporedu derbi dveh vodilnih ekip. Prvouvrščeni Ulsan Hyundai je imel pred najbližjimi zasledovalci Pohang Steelers dve točki naskoka.

Dva pomembna napadalca Ulsana nista mogla konkurirati za nastop, to pa je, skupaj s psihičnim pritiskom, botrovalo povsem defenzivni taktiki domačih na zadnji tekmi sezone. Seveda je bila postavitev na terenu pripravljena na tak način tudi zato, ker bi Ulsanu za naslov zadostovala že točka.

Komentator ponorel ob prvem dotiku

Domači so se dolgo upirali, v sodnikov dodatek, ki naj bi trajal štiri minute, so prišli z zanje ugodnim izidom 0:0. Zaradi številnih prekinitev v podaljšku se je tekma zavlekla v 96. minuto, Železarji iz Pohanga so imeli na voljo še zadnji prosti strel. Poslali so visok predložek v kazenski prostor, komentator se je začel dreti že pri prvem dotiku, a kaj, ko se je v "fliperju" pred vrati žoge dotaknilo skoraj deset nogometašev. 

Zadnji dotik je pred vrati prispeval Shin Young-Jun, zadel za 0:1 in Pohang je s tem strelom postal državni prvak. Sledile so že znane scene: solze sreče na eni in solze žalosti na drugi strani. Domači navijači so na zelenico zmetali tudi nekaj plastenk. Vso zgodbo pa so povedali obrazi domačih igralcev in navijačev. Bolečina ob izgubljenem naslovu je bila prevelika. Pohang je prvenstvo končal s 74, Ulsan pa s 73 točkami.

Vsekakor posnetek vreden ogleda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.