Šport > Nogomet
19 ogledov

Prašnikar bivši, Mile prevzema odgovornost

Olimpija Maribor prašnikar Saša Despot
Remi Olimpije proti Triglavu je z ljubljanske klopi odnesel izkušenega Bojana Prašnikarja. Do konca sezone bo trener Ermin Šiljak. "Prašnikar je velik delavec, v projekt je vložil celega sebe, a se je okoli kluba nabralo ogromno nezdravega negativizma," je dejal Mile Ačimović.

Bojan Prašnikar ni več trener Olimpije. Po remiju s Triglavom v Stožicah (0:0) se je športni direktor Milenko Aćimović odločil za zamenjavo na klopi. Ekipo bo do konca sezone vodil dosedanji prvi pomočnik Ermin Šiljak.

Aćimović je obrazložil svojo potezo: "Ekipa ni delovala dobro in prišli smo v položaj, da je bilo treba reagirati. To ni bila Olimpija, ki jo želim gledati. Prihodnosti v takšni zasedbi žal nisem več videl, vztrajati bi bilo nesmiselno. Prašnikar je velik delavec, v projekt je vložil celega sebe, a se je okoli kluba nabralo ogromno nezdravega negativizma, tudi jaz pa nisem gluh in slep. Prevzemam pa vso odgovornost za svoje odločitve in od tega ne bežim. V Olimpiji nisem zaradi lastnih interesov, prišel sem z namenom, da bi pomagal pri stabilizaciji kluba in organizacijskem napredku. To nam je uspelo, a cilj je tudi, da bi gledali boljšo Olimpijo, saj so predstave članske ekipe glavna slika, ki jo vidi javnost, in to na žalost ni bilo to, kar vsi želimo. Če se moštvo ne uvrsti v evropske pokale, potem tudi jaz nisem pravi za to delo in bom iskreno priznal, da klub potrebuje boljšega športnega direktorja."

Prašnikar je ekipo prevzel decembra lani po koncu spomladanskega dela, Olimpijo je vodil na 11 tekmah v Prvi ligi, na katerih so zmaji sedemkrat zmagali, enkrat remizirali in doživeli dva poraza.

Komentarjev 4
  • 1111 14:52 26.april 2012.

    ...ta zadeva prirejanja tekem je marsi koga udarla...Olimpiji, Kopru ne gre več...Pavlin, Karič, kar naenkrat so se izgubli......to ni več nogomet!

  • 1111 10:47 26.april 2012.

    ...kamor pride Prašnikar, gre vse v maloro, tko je! :)

  • Alpin 06:47 26.april 2012.

    Ja kaj bo pa sedaj?? Koga to sploh briga..?