Šport > Nogomet
15 ogledov

"Pravi" deček bo odpotoval k Messiju

navijač messi Reševalni pas/Twitter
Zgodba, ki je v zadnjih dneh burila duhove, je dobila srečen razplet.

V preteklih dneh smo že poročali o dečku, ki je z "dresom" Lionela Messija, narejenim iz plastične vrečke, očaral svet.

Potem, ko je Kurdistan24tv v Iraku "našel" dečka, se je kasneje izkazalo, da je šlo za prevaro, saj je fant na originalni fotografiji prihajal iz Afganistana.

V zgodbo so posegle tudi največje medijske hiše, vključno z britanskim BBC-jem in potrdile, da gre za Murtazo Ahmadija, petletnega dečka iz Ghaznija. BBC je v stik z njim stopil prek v Avstraliji živečega Azima Ahmadija, strica malega Murtaze. 

Azim Ahmadi je medijem posredoval telefonsko številko Arifa, očeta malega nogometnega navdušenca. Ta je pojasnil, da gre res za njegovega sina, nadobudnega nogometaša z ogromno željo spoznati svojega idola - Messija.

Klub in zveza navezala stik

Glede na odmevnost zgodbe ne preseneča, da sta FC Barcelona in Afganistanska nogometna zveza (AFF) navezali stik. Iz osrednje Azije je že prišla potrditev, da so se uspeli dogovoriti za srečanje Murtaze in Messija. 

"Stopili smo v stik z Lionelom Messijem, svetovnim nogometnim zvezdnikom, in kmalu bomo organizirali srečanje Messija in Murtaze," je zapisano na spletni strani AFF.

Mali Murtaza, ki po besedah očeta dobro ve, kaj se v povezavi z njim dogaja na spletu, bo kot kaže izpolnil svoje sanje. Na svoje in veselje mnogih po vsem svetu.

irak fant dres messi | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:15 31.januar 2016.

    V Sloveniji bogatašev ki bi se čutil odgovorne do revnih ni. Nasploh pa si bogati mislijo..ah sj so drugi še bogatejši. To da sem 200% bogatejši od povprečnega Slovenca še ni bogastvo.

  • maresem2 20:33 31.januar 2016.

    Se podpišem!

  • izRODEk 20:33 31.januar 2016.

    Na svetu je dovolj vsega za vse. Revščina je samo plod neprimerne razporeditve: ker ima Messi in še eno par drugih stotine milijonov, je dečel odet v plastično vrečko in sanja Messija.Razlika v milijonarjih je, da eni resnično čutijo ...prikaži več odgovornost do revnih (Messi, Djoković,..), eni to izrabljajo za svojo samopromocijo, enim pa je preprosto vseeno.Kapitalizem je potrebno ubiti, pa bo svet lepši. Ubiti možnost prekomernega bogatenja kateregakoli posameznika na tem planetu v zameno za radost teh in še vseh prihodnjih otrok.SMRT KAPITALIZMU - ENAKOST VSEM LJUDEM! SF/SN!