Šport > Nogomet
739 ogledov

Pred nekaj leti na pragu polfinala Lige prvakov, zdaj pred propadom

Borussia Dortmund : Malaga Epa
Španski nogometni klub je bil prisiljen na radikalno potezo v poizkusu, da reši, kar se še rešiti da.

Nogometni klub Malaga se nahaja v najbolj črnem obdobju po svoji ustanovitvi. Vodstvo kluba, ki je končal na 14. mestu Segunde (2. španska liga), je namreč začelo s procesom vročanja kolektivnih odpovedi svojim nogometašem, saj je to še zadnji scenarij, po katerem bi se klub lahko rešil pred propadom.

Borussia Dortmund : Malaga | Avtor: Epa Epa

Malaga je že vse od februarja dalje v stečajnem postopku, rezultati na igrišču so sicer še solidni, saj si je klub zagotovil obstanek, toda najhuje šele prihaja, o čemer govori uradna objava kluba, ki je prisiljen v radikalne ukrepe.

Igralcem je bilo namreč sporočeno, da je klub v fazi kolektivnih odpovedi, kar je zakonska procedura, po kateri sežejo podjetja, ko se oceni, da bi ta poteza lahko rešila firmo pred propadom.

"Danes je vodstvo kluba obvestilo ekipo, da namerava začeti z vročanjem kolektivnih odpovedi," so objavili Andaluzijci ter najavili čas težkih odločitev. Z rekonstrukcijo kluba bo tako najbolj prizadeta prav prva ekipa nekdaj slovitega španskega kluba.

Malaga je namreč vsega sedem let nazaj igrala celo Ligo prvakov, kjer so jo sekunde ločile pred izločitvijo slovite Borussie Dortmund ter uvrstitve v polfinale najelitnejšega evropskega nogometnega tekmovanja.

Borussia Dortmund : Malaga | Avtor: Epa Epa

Po remiju na domačem igrišču z 0:0 je v Dortmundu celo vodila z 1:0 do 91. minute, ko je najprej zadel Marco Reus, nato pa jo je v 93. minuti pokopal Felipe Santana. Od tega večera dalje pa je šla Malagina krivulja strmo navzdol...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice