Šport > Nogomet
275 ogledov

Predsednik odstopil zaradi nacistične opazke

Fritz Keller Profimedia
Po žalitvi podpredsednika se bo prvi mož zveze moral posloviti.

Nemška nogometna zveza (DFB) je v izjavi za javnost sporočila, da bo zaradi nacističnih opazk, ki so izvale številne kritike javnosti in nezaupnico pri glasovanju deželnih nogometnih zvez, odstopil donedavni predsednik Fritz Keller. To se bo zgodilo 17. maja po zaslišanju na športnem sodišču zveze.

Keller se je nedavno opravičil podpredsedniku zveze Rainerju Kochu, potem ko ga je primerjal z zloglasnim nacističnim sodnikom Rolandom Freislerjem na zasedanju zveze prejšnji mesec. Freisler je po pisanju dpa v času druge svetovne vojne med letoma 1942 in 1945 izdal okoli 2600 ukazov za usmrtitev.

Opazka je naletela na kritike lokalnih šefov zvez in javnosti. Kellerju predsedniki nogometnih združenj nemških zveznih dežel danes niso podali zaupnice, zaradi česar je ponudil odstop.

Športno sodišče DFB je odprlo raziskavo po prijavi etične komisije zveze. Sojenje bo končano 17. maja, takrat bo Keller zapustil funkcijo, razsodba pa bo znana konec meseca, še dodaja dpa.

Predsedniško funkcijo bo začasno prevzel Koch, ki ni sprejel Kellerjevega opravičila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice