Šport > Nogomet
428 ogledov

Predsedniku nemške zveze je zdaj žal

Reinhard Grindel Epa
Primer Mesuta Özila, zdaj že nekdanjega nemškega nogometnega reprezentanta, je nedavno precej razburil nemško športno javnost.

Nemški nogometaš turškega rodu Mesut Özil se je zaradi rasizma odpovedal nastopom v nemški izbrani vrsti. Predsednik nemške zveze DFB Reinhard Grindel je zdaj priznal, da je morda v primeru Özil naredil premalo za igralca.

"Glede na to, kako so ga napadli, bi moral zavzeti bolj jasno stališče in Mesuta Özila bolj zavarovati," je Grindel dejal v pogovoru za časnik Bild am Sonntag in dodal: "Žal mi je, da je imel občutek, da ga je DFB zapustila."

Prvi mož nemške zveze je še enkrat poudaril, da po njegovem mnenju ne držijo Özilovi očitki, da je bil deležen diskriminacije zaradi fotografiranja s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom, kar je v Nemčiji pred svetovnim prvenstvom v Rusiji dvignilo precej prahu. Kot enega od razlogov za slovo je namreč nekdanji nemški reprezentant navedel, da so se do njega v zvezi obnašali diskriminatorno: "V očeh predsednika Grindela in njegovih pomočnikov sem Nemec, če zmagamo, če pa izgubimo, pa ..." je kot razlog med drugim zapisal nogometaš, ko se je odločil za slovo od izbrane vrste.

Mesut Özil Italija Nemčija Euro 2016 Zvezdnikovo slovo Šport "Ko zmagamo sem Nemec, ko izgubimo sem imigrant"

Grindel je v pogovoru za časnik dejal, da bi raje videl, če bi nogometaš o teh težavah in odzivih spregovoril pred SP. A je obenem pripomnil, da to ni bilo mišljeno kot kritika, prav tako se ni spuščal v oceno športnih dosežkov Özila in soigralcev na mundialu, kjer je Nemčija z izpadom po predtekmovanju dosegla najslabši izid v zadnjih 80 letih.

"Zame je bilo vedno samoumevno, da zmagujemo skupaj in tudi izgubljamo skupaj. Absurdno bi bilo, če bi za neuspeh obtožili samo enega igralca," je dejal predsednik DFB. Dodal je, da kljub neuspehu Nemčije na SP ne bo odstopil s položaja, saj ima dovolj podore med člani zveze in regionalnimi nogometnimi zvezami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.