Šport > Nogomet
571 ogledov

Predsednik nemške zveze Özila postavil na laž

Reinhard Grindel Epa
Nadaljuje se medijsko obračunavanje med nemškim nogometnim vrhom in Mesutom Özilom.

Prvi mož Nemške nogometne zveze (DFB) Reinhard Grindel je zavrnil očitke o rasizmu nekdanjega reprezentanta Mesuta Özila, je pa priznal, da so bile v postopku storjene napake.

"Priznam, da so me osebne kritike prizadele. Še bolj pa mi je žal za kolege, prostovoljce in zaposlene v DFB, da so vpleteni v zgodbo, povezano z rasizmom," je dejal.

Predstava na svetovnem prvenstvu v Rusiji je mnogo stvari postavila pod vprašaj, je v izjavi, objavljeni na spletni strani DFB, zapisal Grindel. Kot je dodal, se sprašuje, kaj bi lahko v tem času storil bolje, je pa ostro zavrnil kakršnekoli očitke o rasizmu. "Takšne očitke odločno zavračam v svojem imenu in imenu zveze," je poudaril.

mesut ozil Pereča tema Šport Özilov primer razburkal svetovno športno javnost

Özil je nemško izbrano vrsto zapustil v nedeljo, pri čemer je kot razlog med drugim navedel rasizem in diskriminacijo, ki sta sledila objavi njegove fotografije s turškim predsednikom Recepom Tayyipom Erdoganom in še enim nemškim nogometašem turških korenin Ilkayjem Gündoganom.

Devetindvajsetletni Özil je v pismu, s katerim se je (vsaj začasno) poslovil od reprezentančnega dresa, kritiziral medije, sponzorje, nemško nogometno zvezo in Grindla osebno. "V očeh Grindla in njegovih podpornikom sem Nemec, ko zmagujemo, ko izgubljamo pa sem imigrant," je zapisal nogometaš Arsenala.

mesut ozil Vojna besed Šport Brutalen napad na zvezdnika, odgovor temu primeren

Štiri dni pozneje je Grindel v pismu zapisal, da so vrednote DFB tudi njegove vrednote. "Raznolikost, solidarnost, boj proti diskriminaciji in integracija so vrednote in prepričanja, ki so blizu mojemu srcu," je zapisal.

Kot je še dejal prvi mož nemške nogometne zveze, je DFB upravičeno podvomila v primernost fotografije s turškim predsednikom Erdoganom, globoko pa obžaluje, da je bilo to zlorabljeno za rasistične izjave.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.