Šport > Nogomet
245 ogledov

Predsednik Uefe že ima vstopnice

Futsal Anže Petkovšek
Slovenija bo čez dobra dva meseca gostila evropsko prvenstvo.

Nogometna zveza Slovenije je danes uradno začela prodajo vstopnic za evropsko prvenstvo v dvoranskem nogometu, ki ga bo med 30. januarjem in 10. februarjem 2018 gostila Ljubljana. Prve vstopnice je kupil predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin in povabil ljubitelje tega športa k čim večjemu obisku tekem v Stožicah.

"Ko smo pred leti imeli idejo, da bi v Sloveniji gostili EP v futsalu, marsikdo ni verjel, da nam bo uspelo. Danes je EP realnost. Veselim se, da bomo skupaj napolnili Stožice. Počaščen sem, da sem lahko kupil vstopnice za uvodno tekmo med Slovenijo in Srbijo. Verjamem, da boste navijači poskrbeli, da si bo vsa Evropa in sodelujoče reprezentance prvenstvo zapomnili po izjemnem vzdušju in navijanju po načelih fair playa. Bodite del spektakla tudi vi," je v video sporočilu povedal Čeferin.

Vstopnice za EP so na voljo na uradni spletni strani tekmovanja futsaleuro2018.si, na eventim.si, Petrolovih bencinskih servisih in v uradni trgovini NZS v Ljubljani. Cena vstopnice druge kategorije je pet evrov, cena prve kategorije pa sedem evrov. Vstopnica sicer velja za obe tekmi dneva.

Kot je pojasnil predsednik NZS Radenko Mijatović, gre za največji članski dogodek, ki ga je Uefa doslej zaupala Sloveniji oziroma NZS. "Uspešno smo izpeljali že EP do 17 let, toda to EP v futsalu v organizacijskem in tekmovalnem smislu zahteva veliko več. Glede na to, da smo tik pred odprtjem prvenstva, smo vse doslej izpeljali maksimalno in smo praktično pripravljeni na EP. Smo v zelo močni skupini, ker nam je žreb namenil dva zelo težka tekmeca, toda glede na kakovost in dobro delo reprezentance v preteklosti mislim, da smo s fanti, ki so upravičeno med prvih osem v Evropi, pripravljeni na ta izziv in da pričakujemo ob podpori navijačev in medijev tudi uvrstitev iz skupine naprej," je dejal Mijatović.

Eden tistih, ki bo v ospredju na EP v Stožicah, bo selektor slovenske vrste Andrej Dobovičnik. "Za nas s fanti, za vse ljubitelje tega športa in športa nasploh je zelo vzpodbudno, da prodajo vstopnic nekako odpre kar sam predsednik Uefe. Upam, da se vsi skupaj zavedamo, da je to res velik dogodek," je uvodoma povedal Dobovičnik.

Futsal | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Glede samih priprav pa je dodal: "S fanti se nanj pripravljamo po najboljših močeh. V tem koledarskem letu smo imeli dve akciji, najprej z Nemci in nedavno s Poljaki. Šestega decembra bomo v Stožicah odigrali še tekmo s Portugalci, ki so trenutno tretja reprezentanca v Evropi. Takoj po novem letu imamo malo daljše priprave med 4. in 14. januarjem, 18. januarja pa bomo gostili še tretjo reprezentanco sveta, to je Iran. Vse to bo pokazalo, kaj dejansko lahko naredimo na EP. Moja osebna želja je, da fantje pridejo na priprave res zdravi in da vsi skupaj naredimo zgodbo, ki si jo vsi želimo, ter da poskušamo napredovati v drugi del."

Kot pravijo na NZS, je bilo povpraševanje po vstopnicah že doslej kar veliko, tako da na uvodni tekmi 30. januarja med Slovenijo in Srbijo pričakujejo kar polno dvorano, torej približno 10.000 navijačev. Drugo tekmo bodo Slovenci v skupini A igrali proti Italiji 3. februarja.

V skupini B bodo igrali Rusija, Kazahstan in Poljska, v skupini C Portugalska, Ukrajina in Romunija, v skupini D pa Španija, Azerbajdžan in Francija.

Slovenija je doslej igrala na petih EP, najuspešnejša pa je bila leta 2014 v Belgiji, ko je kot edina premagala poznejše prvake Italijane, izpadla pa v četrtfinalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.