Šport > Nogomet
332 ogledov

Premiki med evropskimi velikani

Ángel di María Reševalni pas/Twitter
Po Evropi se je zgodilo nekaj odmevnih nogometnih prestopov.

Juventus je blizu podpisa pogodbe z argentinskim napadalcem Ángelom di Marío. Štiriintridesetletnik iz PSG je v Italijo prispel v četrtek zvečer in bo danes opravil še zadnje formalnosti glede prestopa, poročajo italijanski mediji, posnetek Di Maríe pa so objavili tudi pri Juventusu.

Argentinski reprezentant, ki ga pozimi čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Katarju, bo z Juventusom podpisal enoletno pogodbo, za katero bo po poročanju medijev prejel sedem milijonov evrov. Di María je pred tem sedem sezon igral za PSG, vendar pariški klub z njim ni podaljšal pogodbe, tako da bo v Italijo prestopil kot prost igralec.

Ivan Brnić Nova igralca Šport Okrepitev za Maribor: Želeli so si ga tudi večji klubi

Nizozemski nogometni reprezentant Steven Bergwijn se je iz angleškega prvoligaša Tottenhama preselil k nizozemskemu prvoligašu Ajaxu. Kot so še potrdili pri klubu iz Amsterdama, je prestop vreden 31,5 milijona evrov, kar je rekord na Nizozemskem.

Bergwijn, ki se je v Anglijo preselil januarja 2020 iz PSG, je v dresu Tottenhama debitiral z golom in zmago nad Manchester Cityjem, pozneje pa si ni priigral rednega mesta v začetni enajsterici in je lansko sezono odigral le štiri tekme v Premier League.

Nino Kouter Tržnica Šport Celjani trošijo kot nori: za lepo plačo prišel reprezentant

Atlético Madrid je za naslednjih pet sezon podpisal pogodbo z 22-letnim brazilskim igralcem Samuelom Linom, ki je k atletom prestopil iz portugalskega kluba Gil Vicente, so danes potrdili v madridskem klubu. Prvi vratar atletov je kapetan slovenske reprezentance Škofjeločan Jan Oblak.

V minuli sezoni je Lino dosegel 13 golov in pet podaj v 37 nastopih v vseh tekmovanjih in pomagal klubu Gil Vicente doseči peto mesto v portugalski ligi in se uvrstiti v evropsko Konferenčno ligo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.